hamburger-icon

Kliker.info

Odluka Vlade Kantona Sarajevo: Novi komesar MUP-a KS je Mevludin Halilović

Odluka Vlade Kantona Sarajevo: Novi komesar MUP-a KS je Mevludin Halilović

19 Maja
16:00 2017

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici imenovala Mevludina Halilovića na mjesto komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Mevludin Halilović obavljao je funkciju vršioca dužnosti komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon smjene Vahida Ćosića u novembru prošle godine.

Halilović je rođen 6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Jedno vrijeme obavljao je i funkciju ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku