hamburger-icon

Kliker.info

Obilježen Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Obilježen Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

16 Aprila
21:14 2007

Jučer je u Mostaru povodom obilježavanja dana Armije Republike Bosne i Hercegovine položeno cvijeće na mostarskim šehitlucima te je proučena Fatiha palim borcima. Obilježavanju godišnjice osnivanja armije RBiH osim brojnih suboraca i rodbine poginulih prisustvovali su i državni ministar sigurnosti Tarik Sadović, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, predsjednik JOB-a Zijat Mušić te predstavnici RVI, logoraša itd. 


– Tradicija obilježavanja dana Armije je zaista je lijepa tradicija koju mi moramo njegovati. Izginula je mladost Mostara, braneči ovaj grad i BiH. Poslijeratni život je težak ali zaboraviti pale borce i ne pomoći njihovim porodicama je loše za njihove savremenike i saborce ali i za cijelu državu, kazao je Sadović te dodao kako bi osim obilježavanja ovog datuma trebalo više pomagati porodice poginulih i njihovoj djeci pružiti ruku pomoći u smislu školovanja i bržeg zapošljavanja. 

On je također kazao kako je dan kada je osnovana Armija BiH u historiji BiH je vrlo značajan. pogotovo jer smo kao država dobili vojnu silu spremnu da nas odbrani u najtežem trenutku naše historije-Ovaj dan za nas je vrlo bitan jer je naša armija u najtežim trenucima u historiji naše zemlje kada smo bili napadnuti i sa istoka i sa Zapada stala u odbranu naše domovine. Ovo je dan kada možemo svi biti ponosni. Našlo se u zemlji dosta patriota koji su bili spremni ginuti za nju, dodao je Sadović

Predsjednik Gardskog vijeća Mostara Murat Ćorić je kazao kako je dan Armije vrlo bitan s obzirom da su na taj dan mnogi bh. Patrioti stali u redove za odbranu svoje zemlje a konačno je i odbranili od agresora.

 Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku