hamburger-icon

Kliker.info

Obama proglasio vanredno stanje : Najgora poplava u Južnoj Karolini u posljednjih 100 godina (Video)

Obama proglasio vanredno stanje : Najgora poplava u Južnoj Karolini u posljednjih 100 godina (Video)

05 Oktobra
07:50 2015

carolina1234Guvernerka Južne Karoline Nikki Haley  apeluje na stanovnike da ostanu kod kuće, jer dolaze, kako navodi, nove padavine i to najveće u istoriji te države.Nikki Haley  je  u nedjelju  izjavila da je čak 61 centimetar kiše  pao u nekim dijelovima države na južnoj američkoj obali Atlanskog okeana, što ovu oluju čini najgorom u posljednjih 1.000 godina.

Potoci su narasli u rijeke i svuda po državi su ogromna jezera. Guvernerka  Haley  je apelovala na građane da ne izlaze napolje tek da bi pogledali šta se dešava i ukazala da stojeća voda potencijalno sadrži smrtonosne bakterije. Čak i neki spasioci su u nastojanju da pomognu ljudima zahvaćenim vodenom stihijom i sami bili u situaciji da zatraže pomoć.

Nekoliko velikih autoputeva je zatvoreno, uključujući dijelove Medjudržavnog autoputa 95 – ključnog za istočnu obalu Sjedinjenih Država, koji ide od Maina do Floride. Škole, biznisi i državne kancelarije širom Južne Karoline su zatvoreni.

Do sada je potvrđeno da je stradalo troje ljudi i predsjednik Obama je proglasio vanredno stanje naredivši federalnim vlastima da pomognu u nastojanjima te države.Meteorolozi predviđaju da će se padavine u Južnoj Karolini nastaviti do utorka, ali ukazuju da nivo vode neće početi da opada prije kraja sedmice.Ove padavine nisu vezane za uragan Joaquin. Ta oluja kategorije 2 je danas prolazila u blizini Bermudskih ostrva pošto je pogodila Bahame obilnim padavinama i snažnim vjetrovima.

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku