hamburger-icon

Kliker.info

Novi početak : Vjenčali se Haris Silajdžić i Selma Muhedinović

Novi početak : Vjenčali se Haris Silajdžić i Selma Muhedinović

10 Marta
18:41 2016

haretorta2Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada uspješna pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu u jednom sarajevskom restoranu, saznaje „Dnevni avaz“.

Informaciju je jučer potvrdila i Selma Muhedinović, izabranica nekadašnjeg lidera i osnivača Stranke za BiH.Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

Silajdžić je najduže bio u braku s Mostarkom Majom Zvonić, s kojom ima i sina Mirzu. Dok su bili u bračnoj zajednici, Maja se rijetko pojavljivala u javnosti, a kako su mediji objavljivali, ona danas živi u Istanbulu, i to u ulici Alije Izetbegovića.

Nekada jedan od najmoćnijih bh. političara, prije braka s Mostarkom uplovio je u bračne vode s albanskom političarkom Ljuljetom Vunići (Luljeta Vuniqi).

Upoznali su se kada je Silajdžić doktorirao na Univerzitetu u Prištini, a radio je i na tamošnjem Institutu za historiju. Vunići je jedna od najaktivnijih žena u civilnom društvu Kosova. Prije dvije godine postala je dio tima i stranke tadašnjeg premijera Hašima Tačija.

Kako Hayat saznaje, Selma i Haris Silajdžić su se vjenčali na Golf terenima, a Selmina vjenčana kuma je supruga poznatog doktora, Mirsada Kacile.

Medeni mjesec je u planu, kako pjevačica kaže, uvijek je spremna na putovanja.

“Iako prolaze prvi bračni dani, ipak je sve isto kao i prije. Naš odnos je krunisan brakom.” dodala je Selma Muhedinović.

Selma Muhedinović, sada Silajdžić, nakon povlačenja s estrade i okončanja muzičke karijere nije se eksponirala u javnosti. Jučer je u kratkom razgovoru kazala da joj je mnogo bolje bez “novinara i objektiva fotoaparata”.

Ostala je upamćena kao plavokosa djevojka lijepog glasa, sa svojim pjesmama “Šta da radim s tobom ja“, “Šeherzada“, “Pazi da se ne zaljubiš“, “Ne, ne, ne, ne“…

(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku