hamburger-icon

Kliker.info

Novi Pazar: U sukobu s policijom ubijen vođa vehabija

Novi Pazar: U sukobu s policijom ubijen vođa vehabija

20 Aprila
20:19 2007

Srbijanska se policija sukobila sa skupinom vahabita u Novom Pazaru. U sukobu, u kojem su korištene bombe i vatreno oružje, jedna je osoba poginula, a dvije su ranjene, prenosi B92 pozivajući se na MUP Srbije  U sukobu je ubijen vođa novopazarskih vahabita Ismail Prentić, ranjen je Senad Ramović, a priveden Safet Bećirović, navodi MUP.
 Policija je priopćila da je, nakon što je dobila informacije da se u selu Donja Trnava, sedam kilometara od Novog Pazara, nalazi "vođa terorističke grupe" Ismail Prentić, oko pet sati ujutro blokirala kuću u vlasništvu Adema Bećirovića.
Kada su policajci prišli kući, na njih je pušteno desetak pasa, a dok su ulazili u kuću, bačene su bombe te je pucano na njih. Jedan je policajac ranjen, a vlasnik kuće ozlijeđen je gelerom bombe, priopćeno je iz policija. "Policija se zatim povukla na sigurnije položaje. Članovi terorističke grupe su, u pokušaju bijega, pucali na policiju te bacali bombe.
Odgovarajući na napad, policija je otvorila vatru na njih i tom je prilikom ubijen Prentić", priopćio je MUP Srbije. Bolnicu u Novom Pazaru, u kojoj se nalazi Ramović, osigurava nekoliko policajaca naoružanih automatskim puškama. Ranjeni policajac pušten je iz bolnice. Kuće u kojima se dogodio okršaj, ali i cijelo područje, blokirale su jake policijske snage.
Mještani, kako prenosi B92, kažu da su tri stambena objekta zapravo zaselak te da u njima nitko nije živio. Mješatni kažu da nisu znali da se u njima netko krije. Prema njihovu opisu, kuće su okružene gustom šumom i gotovo nezamjetne.
"Rano jutros probudila nas je jaka pucnjava iz smjera zaselka", rekao je jedan stanovnik Donje Trnave.
Sredinom ožujka policija je u špilji u blizini Novog Pazara pronašla veliku količinu plastičnog eksploziva sa satnim mehanizmom, puščanih metaka različitog kalibra, zaštitnih maski i pribora za čišćenje oružja te različite vojne odore, opremu i bombe. Tada je uhićeno nekoliko osoba koje su, kako je rečeno, pripadale vahabitskom pokretu

(kliker.info/agnecije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku