hamburger-icon

Kliker.info

Noam Chomsky : Antifa je “ogroman poklon za desnicu”

Noam Chomsky : Antifa je “ogroman poklon za desnicu”

21 Avgusta
02:13 2017
Ljevičarski  antifašistički pokret Antifa u SAD-u našao se pod povećalom javnosti nakon sudjelovanja u prosvjedu protiv neonacista odgovornih za nasilje u Charlottesvilleu.
Poznati znanstvenik, filozof i aktivist, ljevičar Noam Chomsky je u razgovoru za Washington Examiner komentirao američku organizaciju Antifa: “Oni su minijaturna frakcija ljevice, baš kao njihovi prethodnici. Antifa je ogroman dar za desnicu, uključujući velik broj njezinih militantnih članova”.
“Kada sukob dospije na teren nasilja, pobjeđuju najotporniji i najbrutalniji”
Mnogi aktivisti povezani s američkom Antifom sami sebe smatraju anarhistima i socijalistima. Često nose crnu odjeću i skrivaju svoj identitet. Chomsky je o njima izjavio: “Često rade pogrešne stvari, kao što je sprečavanje razgovora, a cijeli pokret općenito djeluje štetno za interese njegovih članova”.
“Kada sukob dospije na teren nasilja, pobjeđuju najotporniji i najbrutalniji – a mi znamo tko su oni. Ovo također dovodi do gubitaka prilika za obrazovanje, organizaciju te ozbiljnu i konstruktivnu kritiku”, rekao je Chomsky.
“Ljevičarsko nasilje nije bilo problem u Njemačkoj”
Donald Trump zgrozio je javnost komentarom u kojem je izjednačio protuprosvjednike i neonaciste odgovorne za ubojstvo 32-godišnje Heather Heyer u Charlottesvilleu. Vođe Ku Klux Klana su mu čestitale na “ogromnoj pobjedi” koju im je omogućila njegova tvrdnja da krivce za nasilje treba tražiti na obje strane.
Chomsky je rekao da je zabrinut zbog Trumpove izjave te usporedio Antifu s antifašizmom za vrijeme nacističke vladavine u Njemačkoj. Naglasio je da “ljevičarsko nasilje nije bilo problem u Njemačkoj”.
“Antifa je direktna posljedica jačanja fašističkih organizacija”
Profesor na sveučilištu Georgetown, Mark Lance, izjavio je da je pokret Antifa direktna posljedica jačanja fašističkih organizacija u SAD-u.
“Postupci Antife ne moraju biti nasilni, ali većina članova spremna je na fizički otpor fašističkim marševima te obranu od napada fašista”, rekao je Lance.
(Kliker.nfo-Index)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku