hamburger-icon

Kliker.info

Ništa od udružene ljevice : DF na lokalnim izborima nastupa samostalno!

Ništa od udružene ljevice : DF na lokalnim izborima nastupa samostalno!

22 Marta
17:52 2016

Nekakom3Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici održanoj u Brčkom jednoglasno je usvojilo Izbornu strategiju za nastup stranke na lokalnim izborima 2016., te je potcrtano da će DF na svim nivoima na predstojećim izborima nastupiti samostalno.

Navedeno je da će sve organizacije DF-a u narednom periodu od rukovodstva stranke imati punu slobodu i odgovornost da formiraju liste kandidata na svim nivoima – općinskim, gradskim, kantonalnim i u distriktu, ali s tim da liste budu odraz realnih procjena za uspjeh na lokalnim izborima.

Ukoliko DF nema adekvatno i za građane optimalno rješenje za samostalno istupanje, također će na lokalnom nivou biti procijenjeno i odlučeno da li će i s kim će se nastupiti sa zajedničkim kandidatom za načelnika/gradonačelnika, te kome će DF dati punu podršku kao nezavisnom kandidatu.

Predsjedništvo je na sjednici usvojilo i zapisnik Konstituirajuće sjednice Političke akademije koja je nedavno održana, te Poslovnik o radu akademije.

Iz DF-a istuču da nastavljaju praksu zasjedanja rukovodstva po općinama i gradovima u BiH, te je najavljena puna podrška iz Centrale DF-a svim odborima u pripremama za izbore.Nakon sjednice Predsjedništva održana je i javna tribina pod nazivom “Aktuelna društveno-politička situacija” kojoj je prisustvovalo oko 300 članova i simpazitera Demokratske fronte, ali i zainteresiranih građana Brčko distrikta.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, ranije je u nekoliko navrata najavljivao izbornu koaliciju SDP-a i DF-a.

– Radimo na tom procesu, na uspostavljanju komunikacije. Sigurni smo da se nikad više neće desiti da na bilo koje izbore u BiH ljevica izađe ovako rasparčana i podijeljenja – kazao je nedavno Nikšić.

Na novinarsko pitanje da li će SDP i Demokratska fronta na lokalnim izborima imati zajedničke kandidate za načelnike i zajedničke liste, Nikšić je kazao da ne postoji nikakva dilema ni kod njega, a prema onome što zna, ni kod Komšića da na tome rade.

Lider SDA, Bakir Izetbegović, nedavno je najavio izbornu suradnju SDA i SBB na lokalnim izborima.

– Ići ćemo na to da se zajednički nastupa u RS-u, s probosanskim strankama i u općinama koje možemo nazvati povratničkim. Mislim da ćemo s SBB-om dogovoriti i nastup u ostatku Federacije, zajednički kad je u pitanju izbor načelnika – kazao je Izetbogić, što je zapravo odgovor SDA na ranije najavljeni zajednički nastup SDP-a i DF-a na lokalnim izborima.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - MUZIKA
    puka 59 - MUZIKA 23 Marta, 16:06

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA GORNJEG VAKUFA TI PREDLAŽU TROLIST PROMJENI SVIRAĆE VEŽI SE UZ gosp predsj BAKU DOK JOŠ IMAŠ REPUTACIJU U PROTIVNOM VIDI PRIMJER …..POZDRAV DOMOVINI DO ODLUKE .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku