hamburger-icon

Kliker.info

Nikolić odgovorio Izetbegoviću : Ne pristajem na ucjene, nemam namjeru da odustanem od posjete Banja Luci !

Nikolić odgovorio Izetbegoviću : Ne pristajem na ucjene, nemam namjeru da odustanem od posjete Banja Luci !

04 Januara
23:31 2017

Nakon što je Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH pozvao Tomislava Nikolića, predsjednika Srbije, da razmisli o dolasku u Banja Luku na proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske i Nikolić je odgovorio na ovaj komentar.

Predsjednik Srbije je kazao kako nema namjeru da odustane od posjete Banja Luci na sporni datum, te da će zasigurno otići i proslaviti Dan RS-a sa čelnicima ovog bh. entiteta, jer „Srbija i Srpska imaju specijalne veze“.

Podsjećamo, Izetbegović je ranije tokom dana saopćio za medije da bi Nikolić trebao da razmisli o posjeti Banja Luci, a „zarad boljih odnosa na koje se zaklinju svi“, te je napomenuo i najavljeni Nikolićev posjet Sarajevu koji bi se trebao održati u februaru. Dodao je i da predsjednik Srbije ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj BiH.

Ipak, Nikolić je istakao kako „ne pristaje na takvu vrstu ucjena“, jer one nisu uopšte potrebne, te da njegov odlazak u Banja Luku ne ugrožava i njegov odlazak u Sarajevo.

„Ja bih i u februaru opet otišao u Banja Luku. Kad entitet ima svoj dan, naravno da ću otići da to obilježimo i proslavimo. Srbija ni na koji način ne želi da ugrozi funkcionisanje BiH. Ja ne provociram nikoga, ali kako da zaboravim da postoji RS i da sam dužan da brinem o Srbima ma gdje da se nalaze“, zaključio je Nikolić u izjavi za Kurir.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

2 0 komentara

 1. COPE
  COPE 05 Januara, 17:31

  Nek id u Banja Luku a u Sarajevu treba biti proglasen persona non grata .Greska je sto vec odavno ovim cetnicima tipa Vucic,Nikolic nismo zabranili da stup na tlo BiH.Oni su bili cetnicke vojvode koji su zagovarali ubistva Bosnjaka ako ste vi gospodo u SDA to zaboravili mo obicni gradjani nismo i necemo.

  Odgovori
 2. COPE
  COPE 05 Januara, 17:36

  A ti Izetbegovicu im uzvrati posjetom na Kosovu ako imas petlju i onda im prodaji onu istu pricu kao sto i oni nama prodaju mi smo za dobre medju komsijske odnose i za cijelovitu Srbiju ali mi cemo uvijek davati podrsku vojli naroda na Kosovu i demokratiji.DOSTA JE VISE TE NJIHOVE SUPLJE PRICE ZA MALU DJECU JEDVA BI DOCEKALI DA SE BOSNA RASPADNE ALI NECE DOK SE I NAS NESTO PITA.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku