hamburger-icon

Kliker.info

Nijaz Duraković : Avdić je veliki lažov i mali frustrirani politikant

Nijaz Duraković : Avdić je veliki lažov i mali frustrirani politikant

30 Novembra
05:07 2008

Aferim, Seno?!
Pošto prijetiš sudom, neka ovo ostaje zapisano i opečaćeno!
Ratno Predsjedništvo Republike BiH u sastavu: Alija Izetbegović, predsjednik, Ejub Ganić, Stjepan Kljuić, Ivo Komšić, Tatjana Ljujić-Mijatović, Mirko Pejanović i Nijaz Duraković – kao članovi, plus Miro Lazović, kao predsjednik Skupštine RBiH i po funkciji član ratnog Predsjedništva, te po funkciji glavnokomandujući Armijom BiH, isprva Sefer Halilović, poslije Rasim Delić, bili su "Zločinačka organizacija na čelu sa A. Izetbegovićem"??!!
Svašta?! Svašta se u ovoj napaćenoj i obezglavljenoj "deželi" može reći i napisati?!
I još će to, kobajagi, S. Avdić dokazivati na sudu. Aman jarabi! Ovakve podvale, ovakve gluposti, beskrupuloznosti, drskosti, prljavštine, šljama, šunda i inih govana, nikada niko na ovim prostorima nit je čuo, nit je vidio.
To samo može izreći beskrajno frustrirani, inhibirani Senad, ne "od Bosne", već "od Švrakinog Sela".
I baš bih volio da vidim kako će se Senči ("intimizirano") ponašati na meni zaprijećenom SUDU i kako će mucajući tražiti ispriku.
Kako sam i prognozirao, S. Avdić će "kao štuka na lažni mamac" naletjeti i zagristi na udicu svoje intimne frustriranosti, beskrajne sujete i umišljene veličine. Senad Avdić, veliki lažov i mali frustrirani politikant.
Bravo, Seno!! Reagirao si upravo onako kako je svako iole upućen u tvoj "moralno-politički" lik i specifiku tvog nadripisanja – očekivao.
Na pune tri stranice u tvojoj SB, negiraš: prvo, lažno, diletantski, neuvjerljivo; drugo, tvoja redakcija upravo dokazuje moju tvrdnju da se radi o "somnabulnosti", bez obzira na to što tvrdiš da ja ne znam šta taj pojam znači. Ako si preveo svima znanu riječ "degenek", mogao si prevesti i "somnabulnost", a pogotovu, Avdiću, nemoj mi držati lekcije o jeziku, npr. francuskom, koji ja poznajem bolje nego ti bosanski. (Francuzi ne kažu, kako ti profane navodiš: "cest la vie", ispravno je: "c'est la vie" – To je život!)
A oko "degeneka" (stari bosanski izraz tzv. turcizam) nemam dvojbe: on se uvijek davao (i treba davati) neposlušnoj, čangrizavoj i laži sklonoj djeci.
Možda sam ja taj izraz i upotrijebio, ne bih li te "dozvao pameti", "usaulio" i učinio poštenim čovjekom (Očito je bilo uzalud).
Treće, i ono što sablažnjava ukupnu javnost (ako SB uopće utječe na kreiranje javnog mnijenja), jeste tvoja radikalna zamjena teza, pa i same osnove tvoje najavljene tužbe ("Podstrekavanje na ubistvo"). Avdiću, moram ti ponoviti: Ti si toliko minoran, jadan i bezopasan, beznačajan, obezglavljen, smušen i isfrustriran da te niko, baš niko ne želi ubiti. Ne boj se! Ti ubijaš sam sebe i to ti je dovoljno! Ne trebaju ti tu nikakvi dodatni "argumenti" i razlozi. Ni Lekići, ni Radončić, ni moji "pravni savjetnici" (Lučić, Bibić, Bago), ni tvoje jadno "upinjanje" da me svežeš, ili kamatiraš s onima koji su aktualno žestoko medijski proskribirani.
Umjesto da se baviš "mojom novom stanodavkom", bolje bi ti bilo da nastaviš istraživački projekt pod radnim naslovom: "Mačije govno pred Lagumdžijinim vratima".U svom blasfemičnom, "somnabulnom" člančiću, Senad Avdić pravi "salto mortale". Ne optužuje on mene da sam ja šef ili "spiritus movens" bh. mafije, već da sam ja član "zločinačke organizacije": Predsjedništva RBiH (ratnog Predsjedništva) na "čelu s pravnim gazdom te zločinačke organizacije, s Alijom Izetbegovićem".
I još dodaje da je to Predsjedništvo "amnestiralo, legaliziralo, pomagalo i opskrbilo ratni kriminal, bestijalne zločine, etničko čišćenje, trgovinu narkoticima… itd".    
E, poslije 200 hiljada mrtvih i milion raseljenih, nas, Karadžićeve i Miloševićeve žrtve, samo bolesni Avdićev um može proglašavati zločincima i još nam prijetiti sudom.     Nijaz Duraković ( avaz.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku