hamburger-icon

Kliker.info

New York Times tvrdi : Specijalista za Perkinsonovu bolest posjetio je osam puta Bijelu kuću !

New York Times tvrdi : Specijalista za Perkinsonovu bolest posjetio je osam puta Bijelu kuću !

09 Jula
06:22 2024

Američki predsjednik Joe Biden ne liječi se od Parkinsonove bolesti, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak, nakon što su se pojavili  izvještaji da je ljekar  specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta tokom protekle godine.

Zabrinutosti da predsjednik možda boluje od neimenovane bolesti pojavile su se nakon Bidenovog nastupa na debati 27. juna  s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

New York Times  je objavio da dnevnik posjetitelja Bijele kuće pokazuje da je Dr. Kevin Cannard, neurolog specijaliziran za poremećaje pokreta koji je nedavno objavio znanstveni rad o Parkinsonovoj bolesti, posjetio Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine.

Tokom brifinga, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbila je potvrditi Cannardov posjet, rekavši da želi poštovati privatnost svih uključenih iz sigurnosnih razloga.

Nije, u ovom trenutku, jasno je li dr. Cannard bio u Bijeloj kući kako bi liječio ili posavjetovao predsjednika ili je bio tamo zbog nepovezanih sastanaka. Cannardova javno dostupna biografija navodi ga kao “konzultanta za neurologiju medicinske jedinice Bijele kuće” od 2012. do 2022., što bi uključivalo i administracije Baracka Obame i Donalda Trumpa.

Cannard nije odgovorio na ponovljene  zahtjeve NYT-a da komentira ove posjete. U izjavi objavljenoj u ponedjeljak, dr. Kevin O‘Connor, ljekar  Bijele kuće, potvrdio je da je dr. Cannard vidio gospodina Bidena tri puta tokom tri i pol godine njegova predsjedništva, ali nije htio izravno reći je li razlog tih posjeta liječenje predsjednika, piše NYT.

Umjesto toga, ljekar  Bijele kuće implicira, piše NYT, da je većina posjeta dr.Cannarda bila povezana s liječenjem drugih ljudi koji rade u Bijeloj kući.

Nadalje, spomenuti ljekar Bijele kući izjavio je i da je Biden svake godine posjećivao dr. Cannarda kao dio njegovog godišnjeg fizičkog pregleda te da posljednji pregled nije pronašao nikakve znakove Parkinsonove bolesti.

(Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku