hamburger-icon

Kliker.info

 New York Times podržao Amy Klobuchar i Elizabeth Warren  : ‘Neka pobijedi najbolja!’

 New York Times podržao Amy Klobuchar i Elizabeth Warren  : ‘Neka pobijedi najbolja!’

20 Januara
16:10 2020

Američki list The New York Times podržao je u nedjelju senatorice Amy Klobuchar Elizabeth Warren za demokratsku predsjedničku nominaciju, a ovo je prvi put da bira dva kandidata.

Izbor ovog liberalnog lista događa se samo nekoliko sedmica  uoči izbora za predsjedničku nominaciju u Iowi 3. februara, čime službeno počinju predsjednički predizbori.

The Times opisuje senatoricu Warren iz Massachusettsa kao “radikalan”, a senatoricu Klobuchar iz Minnesote kao “realističan” izbor.

– U toku je temeljna debata između dviju vizija koje bi mogle definirati budućnost (Demokratske) stranke, a možda i zemlje – piše urednički kolegij lista.

– Neki u stranci na predsjednika Donalda Trumpa gledaju kao na skretanje i vjeruju da je moguć povratak osjetljivijoj Americi. Zatim, tu su oni koji vjeruju da je predsjednik Trump produkt političkih i gospodarskih sustava tako trulih da moraju biti zamijenjeni – piše list.

– I radikalni i realistični model zaslužuju ozbiljno razmatranje”, ističe list. “To je razlog zbog kojega podržavamo najučinkovitije kandidate za svaki od pristupa. To su Elizabeth Warren i Amy Klobuchar”, naglašava list.

Warren je u anketama stalno na trećem mjestu, iza bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i vermontskog senatora Bernieja Sandersa. Podršpka  joj je skočila ovo ljeto, no počela je kliziti od oktobra .

No The Times prozvao ju je novom “predvodnicom demokratske ljevice” te pohvalio njezine planove strukturalne i socijalne reforme.

– Put Warren prema nominaciji jest izazovan, no nije ga teško zamisliti – navodi kolegij lista.

Za Klobuchar, koja je umjerenija, The Times piše da će zahvaljujući svojem “dugotrajnom stažu u Senatu i ugledu na objema stranama moći sklapati dogovore i moći ujediniti krila unutar stranke – a možda i zemlje”.

– Neka pobijedi najbolja – zaključuje The Times.

The Times je prvi put iznio detalje postupka odlučivanja u svojem televizijskom šou “The Weekly”. Epizoda pokazuje intervjue članova uredničkog kolegija s devet vodećih demokratskih predsjedničkih nada.

Osim s Warren i Klobuchar, The Times je razgovarao s Bidenom, Sandersom, milijarderom i aktivistom Tomom SteyeromDevalom Patrickom i senatorom Coryjem Bookerom, koji je ispao iz utrke u decembru.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku