hamburger-icon

Kliker.info

Nevjerica na Malti : Šokantan atentat na novinarku koja je razotkrila jednu od najvećih afera?

Nevjerica na Malti : Šokantan atentat na novinarku koja je razotkrila jednu od najvećih afera?

17 Oktobra
06:59 2017

Slavna blogerica s Malte, najmanje članice Europske unije, koja je u više navrata optuživala tamošnju vladu za korupciju, poginula je u eksploziji automobila, potvrdila je policija.

Daphne Caruana Galizia (53) ubijena je kad je automobil koji je vozila eksplodirao ubrzo nakon što je krenula iz svog doma u Bidniji, piše BBC. Lokalni mediji pišu da je jedan od njezinih sinova čuo eksploziju i istrčao van iz kuće.

Malteški premijer Joseph Muscat, kojeg je Galizia optužila za korupciju ranije ove godine u sklopu velike afere Panama Papers, izjavio je da nema nikakve veze s njezinim ubistvom.

U gradu Sliemi okupio se velik broj ljudi na bdjenju i odavanju počasti blogerici.

Malteška televizija objavila je informaciju da je Caruana Galizia prije dvije sedmice  prijavu policiju navodeći da je primila nekoliko prijetnji smrću. Policija istražuje njezino ubistvo.

Caruana Galizia je Muscata, koji je u junu ove godine ponovno izabran za premijera, i njegovu suprugu povezivala sa skandalom Panamski dokumenti (Panama Papers). Par je odbacio optužbe da su koristili tajne offshore bankovne račune za skrivanje primanja.

Malta, država s jednom od najnižih stopa krvnih delikata, zatražila je međunarodnu pomoć u pronalaženju krivca za ubistvo blogerice, uključujući i FBI, rekla je glasnogovornica premijera za BBC.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku