hamburger-icon

Kliker.info

Neviđeni primitivizam : Gradonačelnik Trebinja diktafonom ťgađaoŤ novinara (Video)

Neviđeni primitivizam : Gradonačelnik Trebinja diktafonom ťgađaoŤ novinara (Video)

22 Februara
21:34 2013

 Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, danas je na konferenciji za medije u maloj sali Gradske uprave diktafonom „gađao“ novinara BN Televizije, Nebojšu Vukanovića i predložio mu da kupi litru maslinovog ulja .„Kupi litar maslinovog ulja i progutaj izbornu kampanju. Slavko Vučurević je gradonačelnik! Kada ti pobjediš ja ću to poštovati“, poručio je Vučurević, novinaru BN TV-a , a prenosi portal Trebinjelive.Vučurević je ovo uradio nakon što je Vukanović postavio diktafon na mjesto predviđeno za to. Prisutni novinari su bili veoma iznenađeni napadom gospodina Vučurevića na njihovog kolegu, i uvrijeđeni zbog ponašanja gradonačelnika prema njima, kao ljudima koji samo obavljaju svoj posao.Napad na Nebojšu Vukanovića u jednom trenutku se pretvorio i na direktno vrijeđanje od strane gradonačelnika, a uvrijeđeni i poniženi novinari bili su spremni i napustiti današnju konferenciju. Gradonačelnik nije štedio riječi ni prema drugim novinarima, u više navrata se derao, pa su mu prisutni predložili da “normalno” priča i da prestane sa napadima na novinare, što je Vučurević podkrijepio tim da je, kako kaže, rođen na selu, i da mu je glasno pričanje navika, jer je, kako kaže, često dozivao sa okolnih brda.

Iako se ovo do sada nije zabilježilo u Trebinju, novinaru su ostali odani svom poslu i još jednom pokazali da na njihov profesionalni rad ne može uticati niko.Inače, na konferenciji se danas pričalo o autobuskoj stanici, Domu zdravlja, fabrici obuće „Bema“, fudbalskom klubu Leotar, partijskom zapošljavanju, o otpuštanju radnika u administrativnoj službi, regionalnoj poljoprivrednoj zadruzi, planinarskom domu na Ublima…Vučurević je danas najavio otpuštanja u Administrativnoj službi, po procesu „Način otpuštanja radnika u administrativnim službama, javnim ustanovama i preduzećima“. Koliko će radnika biti otpušteno, po Vučurevićevim riječima to će utvrđivati Skupština i nadležni organi. On je takođe rekao da će i plate funkcionerima biti smanjene za 10%.Na postavljeno pitanje novinara ATV-a, šta će biti sa planinarskim domom, Vučurević je odgovorio: „To je moja rodna kuća. 25. Jula 1958. godine u sobi desno na prvom spratu ja sam se rodio“ odgovara Vučurević i dodaje “Svoju rodnu kuću da ja prodam. Evo neće je prodati niko, zato što je to moja rodna kuća“ poručuje Vučurević.Na pitanje novinara BN TV-a kako su zaposleni odbornici Tarana i Krunić u preduzeću „Vodovod“, Vučurević je poručio novinaru BN TV-a da nauči elementarne stvari, šta je šta i poručio mu da za četiri godine on sigurno neće biti zaposlen u Administrativnoj službi, te da kupi maslinovo ulje, jer će mu, kako kaže Vučurević , biti lakše.

Na pitanje novinara portala TrebinjeLive, ko će odgovarati za dugovanja od 1 milion KM u J.U. „Dom zdravlja Trebinje“, gradonačelnik je odgovorio „Juče sam bio u Ministrastvu i tražili smo rješenje za trebinjski Dom zdravlja. Dubioza postoji, a na koji način će se to rješavati, odlučiće zvanični predstavnici ministrastva. Ova dubioza nije hir radnika ni menadžmenta, već manje doznačenih sredstava iz Fonda zdravstva RS, a na osnovu ugovora i ovjerenih listi zaposlenih radnika u Domu zdravlja u Trebinju“.Vučurević je takođe na postavljeno pitanje novinara portala TrebinjeLive, kada u Trebinje dolazi fabrika obuće „Bema“, odgovorio „Bema dolazi u Trebinje, a to će se desiti kada grad Trebinje obezbijedi prostor , i Trebinje će naći svoj interes i otvorićemo Bemu“, te najavio da predstavnici ove fabrike u Trebinje dolaze u četvrtak. Vučurević je podsjetio novinare da će Drašković u Trebinju u metalskoj industriji zadržati 750 radnika, dok će neproduktivni dio pretvoriti u konditorsku industriju i otvoriti novih 350 radnih mjesta i kako kaže Vučurević, to bi se trebalo desiti do kraja godine, ili najkasnije do februara iduće godine.Trebinje će dobiti autobusku stanicu, rekao je Vučurević i poručio da će biti na jednoj od dvije lokacije, te da će biti završena do turističke sezone. On je još dodao da prati stečajni postupak Autoprevoza, kao i ostalih trebinjskih preduzeća u stečaju.Otvaranjem novih radnih mjesta, prodajom određenih nekretnina koje su planirane, gradonačelnik je najavio pokrivanje budžetskog deficita. Infrastrukturni prioriteti su autobuska stanica, konačno rješavanje vodosnabdijevanje grada putem kredita, kao i projekti navodnjavanja u saradnji sa jednom kreditnom linijom iz EU. (Kliker.info-NN) 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku