hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić : Dodik i Izetbegović uvijek nađu teme oko kojih se prividno svađaju

Nermin Nikšić : Dodik i Izetbegović uvijek nađu teme oko kojih se prividno svađaju

28 Decembra
16:23 2016

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA skoro cijelo obraćanje na novogodišnjoj press konferenciji SDA posvetio je za komparaciju napretka u FBiH i RS-a, te je često spominjao Milorada Dodika, predsjednika RS-a, piše novinska agencija Patria.

Neki su ovo ocijenili kao bacanje loptice Dodiku, koju će on još oštrije vratiti ka Izetbegoviću, te će opet nastati prividna svađa između njih.

Nermin Nikšić, lider SDP-a istakao je da oni iz godine u godinu stalno ukazuju na to građanima BiH, a da prisustvujemo vještačkom stvaranju suprotstavljenih blokova i nalasku teme oko koje se kao prividno svađaju.

– A, to jača poziciju jednog i drugog i trećeg lidera u njihovim narodima. Ja se iskreno nadam da građani neće nasjesti na njihovu priču. Izetbegović je dao Dodiku nešto za što je on rekao da nije mogao ni sanjati da će dobiti kada je u pitanju Mehanizam koorodinacije. Usput su dogovorili zaduženje kod MMF-a, a inetresantno nije im ni naumpalo da pričaju o referendumu u RS-u na tom sastanku, nego kad je Dodik krenuo prema Banja Luci onda se Izetbegović sjetio da bi mogli i o tome razgovarati. Nadam se da građani više neće pasti na istu foru, kao što nikome od građana RS-a nije bolje nakon održavanja referenduma, a oni koji su aktulena vlast u RS najbolje znaju da nije ni uspio – istakao je Nikšić.

Novinari su predsjednika SDP-a pitali da li smatra hoće li opstati koalicija SDA – HDZ – SBB.

– Kada su u pitanju interesi SDA i HDZ-a oni će sigurno opstati, to se pokazali kada su tek formirali Vladu, kada su podijelili interesne sfere, pozicije, pare. Očito je da SDA guši svog partnera SBB. Koliko će to izdržati, vidjet ćemo. Očito je da iz SBB-a u posljednje vrijeme stižu poruke da baš i nisu spremni da se žrtvuju za interese SDA – rekao je Nikšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku