hamburger-icon

Kliker.info

Ne žele ga u zemlji u kojoj nema pravde : Davor Dragičević i Suzana Radanović predali zahtjev za ekshumaciju sina Davida

Ne žele ga u zemlji u kojoj nema pravde : Davor Dragičević i Suzana Radanović predali zahtjev za ekshumaciju sina Davida

13 Februara
15:57 2019

Roditelji ubijenog Banjalučanina Davida Davor Dragičević i Suzana Radanović predali su danas zvanični zahtjev za ekshumaciju njegovog tijela.

Kao javlja Klix.ba ovu informaciju objavila je majka Suzana na grupi Pravda za Davida. Zahtjev su predali u nadležnoj općini u Banjoj Luci.

Roditelji su ranije najavili da ne žele da njihov grob bude u zemlji u kojoj nema pravde i u kojoj njihovo dijete neće pronaći vječni smiraj.

Davor je još prošle godine rekao kako je spreman da tijelo svoga sina nosi po evropskim zemljama kako bi se izvršile sve potrebne analize i strani stručnjaci potvrdili ono što on govori skoro godinu, odnosno da je David mučen, silovan, ubijen i položen u potok Crkvena na ušću u rijeku Vrbas. 

Tijelo će prebaciti u Austriju gdje će ga sahraniti. Davor je poručio da će to učiniti u svakom slučaju, dobili dozvolu ili ne.

“Davor i ja ne želimo da naše dijete David ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude s mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, napisala je ranije Suzana.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku