hamburger-icon

Kliker.info

Najmlađi postaje najozbiljniji kandidat : Pete Buttigieg vodi među demokratskim kandidatima u Iowi

Najmlađi postaje najozbiljniji kandidat : Pete Buttigieg vodi među demokratskim kandidatima u Iowi

18 Novembra
06:28 2019

Kandiat za predsedničku nominaciju demokrata i gradonačelnik South Banda u Indijani Pete Buttigieg vodi među predsjedničkim kandidatima u saveznoj državi Iowi  koja će prva glasati na primarnim izborima 2020, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koji su sproveli Des Moines Register/CNN/Mediacom.

Podrška Buttigiegu se popela na 25 odsto, što je rast od 16 poena u odnosu na istraživanje u septembru, navodi Glas Amerike. Senatorka iz Massachusettsa Elisabeth Warren  ima podršku od 16 odsto, a bivši potpredsjednik Joe Biden  i senator Bernie Sanders imaju podršku od po 15 odsto.

Podrška Warren je od septembra pala za šest procenata, Bidenu za pet, dok je Sanders dobio četiri odsto podrške.Buttigieg je za CNN rekao da ga ovi rezultati ohrabruju, ali da i dalje mora “mnogo da radi” na tome da ga birači prepoznaju.Gradonačelnik South Banda  ipak ne kotira toliko dobro u anketama na nivou cijelih SAD, gdje ima prosječnu podršku od 8 odsto. 

Buttigieg je inače 37-godišnji ratni veteran, poliglota koji govori 8 svjetskih jezika, deklarirani homoseksualac, vrsni muzičar, uspješni poslovni čovjek  i sin profesora marsizma. 

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku