hamburger-icon

Kliker.info

Najava novih inicijativa : Ambasador Nelson i u Washingtonu razgovarao o problemima u BiH

Najava novih inicijativa : Ambasador Nelson i u Washingtonu razgovarao o problemima u BiH

06 Juna
16:17 2019

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini George Nelson boravio je u Washington gdje je, na sastanicima sa visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva, razgovarano o najvažnijim pitanjima sa kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavina prava, kao reformi koje su neophodne na putu euroatlanskih integracija BiH, potvrđeno je za N1.

Na zvaničnom Instagram profilu Ambasade SAD-a u BiH objavljeno je kako ambasador Nelson boravi u Washingtonu gdje je imao niz sastanaka, a tema je bila situacija u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Nelson svoje putovanje započeo je u Stuttgartu, sastankom svih američkih ambasadora u Evropi sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara za pitanja Europe i Euroazije Philipom Reekerom, i posjetom Evropskoj komandi Oružanih snaga SAD-a (EUCOM).

Tokom boravka u Brusselsu, Nelson je razgovarao sa sagovornicima iz NATO-a i EU o tome kako mi možemo pružiti podršku napretku Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija.

“Nakon toga, otputovao za je Washington gdje je, na sastanicima sa visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva, razgovarano o najvažnijim pitanjima sa kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavina prava, kao reformi koje su neophodne na putu euroatlanskih integracija BiH”, saopšteno je za N1 iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku