hamburger-icon

Kliker.info

Na ivici fizičkog sukoba : Opozicija u RS blokirala rad Narodne skupštine RS

Na ivici fizičkog sukoba : Opozicija u RS blokirala rad Narodne skupštine RS

12 Septembra
22:54 2017

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS zaprijetili su večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta zbog nepoštovanja zakona i ustava, javila je BN TV.Jedan od opozicionih poslanika rekao je za agenciju Patria da će opozicija učiniti sve da spriječi kršenje poslovnika i zakona, što su vladajuće patrije do sada radile.

„Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne budete poštovali zakon i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom jednom od ključnih dokumenta – revizorskom izvještaju – rekao je večera poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Nakon cjelodneve rasprave u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, večeras su saopštili da „više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS održava rad na ovaj način“.

„Neće biti više ovakvog rada i silovanja demokratije”, rekao je Čavić, navodeći da će opozicija to spriječiti na sve moguće načine, sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i ponašali se onako kako i dolikuje jednom parlamentu“, rekao je Čavić.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je vodio skupštinu, dajući pauzi od pola sata, ali su poslanici opozicije stali na prostoru gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo kako bi spriječili nedemokratski rad parlamenta.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku