hamburger-icon

Kliker.info

Mustafa Cerić : Od Turske tražimo konkretne korake, a ne da nam šalju rahat-lokum!

Mustafa Cerić : Od Turske tražimo konkretne korake, a ne da nam šalju rahat-lokum!

29 Septembra
23:56 2014

cericmusta31Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održao je u ponedjeljak navečer, predizborni skup u Bugojnu.Dr. Cerić se i u Bugojnu osvrnuo na učestale gorljive reakcije stranaka na kritike američkih diplomata, naglasivši da prijatelje ne treba udaljavati od sebe, već ih prigrliti i s njima raditi.Isto tako, dodao je, ne treba nikoga pretjerano preferirati, kao što neki bošnjački političari uporno stavljaju fokus na odnose sa Turskom.

– Erdogan tvrdi da mu je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović u emanet ostavio Bosnu i Hercegovinu. Ako tako i jeste, onda ga podsjećam da treba da čuva i brani i da se brine o Bosni – rekao je dr. Cerić.Ako je stvarno tako, pita se on, zašto onda Turska ne ulaže više u Bosnu i Hercegovinu i njenu privredu, već umjesto toga „otkupljuje naše firme i zatvara ih da bi sebi smanjila konkurenciju na našem tržištu, ukida našu aviokompaniju i uvodi svoju, šalje nam svoje firme i radnike da u Tursku vrate sredstva koja smo od njih dobili kroz kredite”.

– Od Turske tražimo konkretne korake u pravcu jake ekonomske saradnje, tražimo sredstva da gradimo auto-puteve, od Sarajeva do Bihaća ili do Novog Pazara, da gradimo bolnice, a ne da se sve svodi na to da nam šalje rahat-lokum – naglasio je dr. Cerić.Bugojancima je također objasnio zašto se odlučio kandidirati za mjesto u državnom Predsjedništvu.- Prije su mi stalno prigovarali što pravim džamije. Bio sam u Jordanu i odlučio sam se vratiti i praviti fabrike, a onda su me pitali zašto sam se vratio? Tipično za bošnjačke političare. Samo čuvaju zauzete stolice i brinu se da se ništa ne talasa. Vratio sam se da zatalasam – istakao je dr. Cerić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Cerića. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku