hamburger-icon

Kliker.info

Mustafa Cerić : “Dodik i Vučić treba da znaju da Bošnjacima ne treba 100 miliona Turaka da se odbrane”

Mustafa Cerić : “Dodik i Vučić treba da znaju da Bošnjacima ne treba 100 miliona Turaka da se odbrane”

18 Jula
15:28 2014

cericmusta31“Siguran sam da bi Dodik najradije ukinuo mjesec juli, mjesec obojen tugom, mjesec u kojem obilježavamo genocid u Srebrenici ali i u kojem pokopavamo i prve šehide iz Tomašice! Budući da ne može pobjeći od goleme istine Srebrenice i Tomašice, niti može ukinuti juli, preostaje mu baviti se političkim smicalicama i podlostima, a sve u cilju negacije genocida koji je počinila srpska vojska. Nažalost, predstavnici međunarodne zajednice u našoj zemlji već predugo toleriraju Dodikov politički i pravni cirkus. Domaći političari ponekad koaliraju s njim iz kratkoročnih interesa, dok on dugoročno razara njihov moralni i nacionalni integritet.

Takvo ponašanje treba zaustaviti, ali i konačno se pozabaviti zakonom kojim bi bilo sankcionirano negiranje genocida u Srebrenici i masovnih zločina širom Bosne i Hercegovine, od Tomašice do Ahmića. Zaista, bilo bi sramotno dočekati 20. godišnjicu genocida bez takvog zakona i sa inim Dodicima koji koriste svaku priliku da nipodaštavaju zločin u Srebrenici, međunarodne presude o genocidu u Srebrenici i, što je najgore, vrijeđaju preživjele Srebreničane, majke koje su ostavili bez sinova i muževa. Na nama je odgovornost da promjenimo taj neprihvatljiv odnos prema Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Također se pokazalo da turski političari nisu dali nikakvu izjavu koja bi ugrozila Dodika i Vučića, ali očito da je ta navodna izjava otkrila njih. Otkriva, naime, njihove namjere, jer zašto bi se oni uznemiravali ako nemaju namjeru dirati Bošnjake. Njih niko nije imenom spomenuo. Možda nisu svjesni, ali njihova ishitrena i neodmjerena reakcija je politički nezrela i moralno upitna. Dodik i Vučić bi trebali već jednom znati da su Bošnjaci sposobni sami se braniti i odbraniti, ako ih bilo ko napadne”, kazao je u intervjuu za “Slobodnu Bosnu” Mustafa Cerić kandidat za bošnjačkog člana Predsjeništva BiH. (Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku