hamburger-icon

Kliker.info

Muftija Dedović: Mostar ne može biti dio “paketa”

Muftija Dedović: Mostar ne može biti dio “paketa”

26 Maja
06:13 2018
“Mostar ima poseban status, koji mu je naznačen i u mirovnim rješenjima, i u Washingtonu i u Daytonu, i to nije slučajno. To je tako jer je ovaj grad odbranjen i jer su Bošnjaci položili i uložili sav svoj kapital da se sačuva njegova cjelovitost” – kazao je muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović za magazin “Stav”.

Muftija Dedović dalje iznosi svoje iznenađenje “što se u najnovijim pregovorima Mostar tretira dijelom nekog većeg paketa, gdje bi on bio opet nekom vrstom monete za potkusurivanje”.

“To je neprihvatljivo i Mostar ne može biti dijelom rješavanja pitanja Izbornog zakona na nivou BiH i izbora člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. U javnost su izlazile i informacije o nekoj vrsti dogovora koji parcijalno rješava određena pitanja oko izbora u Mostaru (broja vijećnika, izbornih zona i slično), a ne zakonski, statusno i cjelovito.

Zato smo i poslali poruku da je svako rješenje koje nije bazirano na čvrstom zakonskom i statutarnom okviru manjkavo i narušava temeljnu ideju da ovaj historijski grad mora ostati jedan, jedinstven, nedjeljiv, slobodan i otvoren, s osiguranom jednakopravnošću za sve narode” – kazao je muftija Salem Dedović.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku