hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Poginuli Dalibor Božić i Vedrana Rozić

MOSTAR: Poginuli Dalibor Božić i Vedrana Rozić

19 Aprila
21:56 2007

Dalibor Daba Božić (34) i Vedrana Rozić (21), oboje iz Mostara, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila u zaseoku  Podgorje  u Kruševu kod Mostara.


Do nesreće je došlo  kada je «audi 80» (908-T-435), vlasništvo Božićevog oca, a kojim je upravljala nastradala Vedrana, sletjelo sa seoskog makadamskog puta i završilo na krovu u močvarnom kanalu Mostarskog blata.
Kako izjavila  dežurna kantonalna tužiteljica Vesna Pranjić, koja je zajedno sa policijskim službenicima odjela za sigurnost saobraćaja i kriminalističke policije PU Mostar i MUP-a HNK, nije utvrđeno kada se tačno dogodila nesreća, ali se pretpostavlja da je to bilo tokom noći sa srijede na četvrtak. Automobil je pronađen  jutros i to tek  nakon široke potrage koju su pokrenule porodice nastradalih, budući da se o njima satima ništa nije znalo. 
Policijska uprava Mostar  dobila je jučer oko 8.40 sati prijavu od nepoznate osobe da se dogodila saobraćajna nesreća i da se automobil nalazi u močvari, te da u njemu ima više osoba.
– Nesreća se najvjerovatnije dogodila uslijed vožnje brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti. Naime, lokalni put gdje se desila nesreća je pjeskovit i pretpostavlja se da je pri velikoj brzini vozačica izgubila kontrolu  nad automobilom, koji je potom sletio s ceste, udario lijevim dijelom od zemlju, odbio se i još jednom udarilo o zemlju, nakon čega se prevrnuo  na krov. Vozačica i njen suvozač su se ugušili u vodi koja je prodrla kabinu vozila, jer se nisu mogli izvući iz olupine vozila – kazala nam je tužiteljica Pranjić, dodajući da se nesporno radi o saobraćajnoj nesreći da nema sumnji da se radilo o ubistvu.   
Ona je potvrdila da vozačica Rozić nije imala vozačku dozvolu, što se, također, smatra jednim od uzroka nesreće. Kako su nam kazali policijski istražitelji na licu mjesta, tragovi vozila koji su pronađeni na putu ukazuju da vozačica nije imala nikakvu kontrolu nad vozilom, jer je ono cijelo vrijeme prelazilo s jedne na drugu stranu ceste!? Nesreći je kumovalo i to što je lokalni put sa kojeg je automobil sletio bio izuzetno loš i izrupan.  
Automobil zajedno sa nastradalim zarobljenim u olupini, i pored negodovanja rodbine, ostao je u močvari sve do nešto poslije 12 sati. Policajci su to objašnjavali činjenicom da tužiteljica Pranjić ranije nije mogla doći na lice mjesta. Automobil je izvučen dizalicom preduzeća «Soko», pa su tijela mogla biti izvučena. Nakon što su ljekari i službeno konstatirali smrt, tijela su prebačena u gradsku mrtvačnicu. Tužiteljica Pranjić je naredila uzimanje uzoraka krvi kako bi se ispitalo da li je vozačica bila pod utjecajem alkohola ili nekih drugih sredstava u trenutku nesreće.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku