hamburger-icon

Kliker.info

Montgomery : Srušio svoj avion da bi lažirao vlastitu smrt

Montgomery : Srušio svoj avion da bi lažirao vlastitu smrt

14 Januara
15:43 2009

Suočen s istragom financijskih pronevjera koje je počinio, nedavno razdvojen od svoje supruge, imućni američki poduzetnik Marcus Schrenker obrušio se svojim avionom u šumu ili je barem tako na prvi pogled izgledalo, odnosno on je želio da se tako čini.Do “nesreće” je došlo u nedjelju, kada je 38-godišnji Schrenker iz svoje letjelice poslao poziv u pomoć, za koji se sada vjeruje da je bio dio unaprijed pomno smišljenog plana "nestanka”, s namjerom da bude proglašen mrtvim, što bi mu omogućilo nesmetan nastavak života i neetičnog poslovanja pod novim identitetom.

Schrenker je u tome posljednjem pozivu tvrdio da su razbijeni prozori njegove kabine te da je ozlijeđen, krvari i sa sve više očajničkih napora pokušava održati jednomotorca u zraku. Vojni zrakoplovi, koji su mu hitno poslani u pomoć, stigli su brzo do tog područja i njihovi su piloti primijetili “sitnicu” koja je odmah bila vrlo sumnjiva – vrata pilotske kabine bila su otvorena, a unutra je bio mrak. Nedugo potom zrakoplov se, očito upravljan prethodno namještenim automatskim pilotom, srušio na obližnju šumu i šikaru u polumočvarnom dijelu Floride, razmjerno blizu stambenim područjima, tako da se vrlo lako moglo dogoditi da u toj, kako se pokazalo namjerno izazvanoj nesreći, stradaju ljudi na tlu.
Istražitelji vjeruju da je Schrenker, nakon odglumljenog uzrujanog poziva u pomoć, iskočio padobranom u blizini Birminghama, u Floridi susjednoj saveznoj državi Alabami. Na mjestu pada zrakoplova nije bilo tijela žrtve, dijelova tijela, niti krvi. Nije se ostvarila bjegunčeva nada da će zrakoplov biti posve uništen. Dosadašnja istraga navodi na zaključak da je krivotvoritelj vlastite pogibije u blizini mjesta iskakanja padobranom bio prethodno ostavio parkirani motocikl.

Policajci ga nakratko vidjeli
Viđen je u Childersburgu, u Alabami, 360 km od mjesta nesreće, gdje je mjesnim policajcima, koji još nisu znali za nesreću, rekao da je veslao u kanuu kada je doživio nesreću. Neobično je bilo što je bio mokar samo niže od koljena te što je imao naočale kakve se koriste za pilotiranje manjim avionima. Policajci su ga ostavili u hotelu. Kada su se vratili s novim saznanjima i sumnjama, njega više nije bilo. Na recepciji im je rečeno da je gost platio sobu gotovinom i pobjegao u šumu. Vjeruje se da je Schrenker želio zatvoriti jedno poglavlje u životu, nakon što je podvrgnut istragama za prijevare u vođenju tvrtki za financijski menadžment, a supruga je u međuvremenu bila podnijela zahtjev 
 za razvod. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku