hamburger-icon

Kliker.info

Monstrum: Spavala s desetak muškaraca, a dijete ubila zbog nestašluka

Monstrum: Spavala s desetak muškaraca, a dijete ubila zbog nestašluka

07 Oktobra
22:10 2006

Midheta Halilović (1980.) iz sela Kahrimani kod Zenice priznala je da je 13. septembra ubila svoju dvoipolgodišnju kćerkicu Saru. Inspektori kriminalističke policije MUP-a ZDK proveli su jučer poligrafsko testiranje, nakon čega je u razgovoru s inspektorima Midheta Halilović priznala izvršenje tog gnusnog zločina.

 

Kako je saopćeno iz zeničko-dobojske policije, nakon toga je saslušana u prisutnosti dežurnog  tužitelja, branitelja po službenoj dužnosti i inspektora MUP-a. Nakon kompletiranja predmeta bit će predana Tužilaštvu ZDK u Zenici zajedno s izvještajem o postojanju osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ubojstva iz članka 166. stav 1. KZ-a FBiH. Nestanak dvoipolgodišnje djevojčice iz prizemlja kuće u Kahrimanima Midheta Halilović je prijavila 13. septembra navečer.

 

Pokrenuta je potraga, a tokom istrage policija je, prema izvorima agencije Zeda, došla do saznanja da Zijad Halilović nije biološki otac ubijene dvoipolgodišnje djevojčice te da je majka Midheta u protekle dvije godine bila u seksualnim odnosima s više od deset osoba iz središnje Bosne.

 

Nakon saslušavanja tih osoba istraga je ponovno bila usmjerena na Kahrimane. Tijelo ubijene djevojčice pronađeno je 27. septembra u grmlju pored potoka, nekoliko stotina metara iznad kuće obitelji Halilović. Tijelo djeteta bilo je upakirano u najlonsku vrećicu.

 

Prema izvorima agencije Zeda, Midheta Halilović je policiji priznala kako je kobne noći ostavila dijete da spava u prizemlju kuće i otišla kod susjede. Kad se vratila kući, zatekla je Saru budnu u sobi i u neredu.

 

Izrevoltirana dječjim nestašlukom počela je tući malu Saru, nakon čega joj je vjerojatno i zadala smrtni udarac. U panici je dijete stavila u vreću i odnijela u potok iznad Kahrimana.

 

 

 

 

(ZEDA)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku