hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Ivanić tvrdi : Imamo dokaze da je Dodik kupovao bošnjačke glasove

Mladen Ivanić tvrdi : Imamo dokaze da je Dodik kupovao bošnjačke glasove

13 Oktobra
21:51 2014

mladeniv41Centralna izborna komisija objavila je preliminarne i nepotpune rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini.Nakon što su sinoć SDA i HDZ proglasile pobjedu stranaka u Federaciji BiH i njihovih kandidata za bošnjačkog i hrvatskog člana državnog Predsjedništva, cijelu noć trajalo je brojanje glasova u entitetu Republika Srpska.Mladen Ivanić, prema dosadašnjim rezultatima – pobjednik u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je za Al Jazeeru kako vjeruje da će Savez za promjene biti u poziciji da formira vlast na državnoj, te da nije bez šanse niti na entitetskoj razini.Ako se nakon potpunih rezultata ispostavi da će on biti član Predsjedništva, obećao je da će postupati u skladu sa Ustavom, raditi na mirenju građana Bosne i Hercegovine kao i promovisanju zemlje u inozemstvu.

„Teorijski je još moguće da se rezultat promijeni, ali je praktično nemoguće i sve je više-manje završeno. Očekivao sam i veću podršku, a da je bila veća izlaznost, ubjedljivije bih pobijedio. Ognjen Tadić bi pobijedio Dodika, samo da je više ljudi izašlo i opozicija bi pobijedila na izborima“, ocijenio je Ivanić.Požalio se kako je opozicija u RS učestovala u „potpuno neravnopravnoj kampanji“.

„Svi su bili na Dodikovoj strani, a mi smo se goloruki borili protiv njega i uspjeli, pa ima pravo da se ljuti“, rekao je Ivanić.

„Vrlo brzo ćemo izaći sa dokazima da je Dodik kupovao bošnjačke glasove na nekoliko mjesta, a Željka Cvijanović je pobijedila u Žepi i Rogatici gdje Dodik ima svoje lične prijatelje iz reda Bošnjaka“, prozvao je Ivanić.Dodik je prethodno rekao kako “ne može da vjeruje da su Srbi na taj način odlučivali”, ukazavši da su za Ivanića glasali “Bošnjaci i međunarodna zajednica”. (Kliker.info-Aljayeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku