hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Bosić prognozira : Neće biti ništa od referenduma koji ponovo najavljuje Dodik

Mladen Bosić prognozira : Neće biti ništa od referenduma koji ponovo najavljuje Dodik

28 Juna
22:54 2015

mladen bosic-sdsLider SDS-a Mladen Bosić ne vjeruje da će u Republici Srpskoj biti referenduma o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, koji ponovo najavljuje predsjednik RS-a Milorad Dodik, ističući da je to isto Dodik najavljivao i prije dvije godine. Tada je, podsjeća Bosić, u Banju Luku došla bivša visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, a Dodik odustao od inicijative za izjašnjavanje građana, bez konsultacija s onima koji su tada podržali održavanje referenduma.

-N e vjerujem da će i ovaj put biti bilo šta od toga – rekao je Bosić večeras za BN televiziju.

Dodao je da od Dodika, koji ima skupštinsku većinu, za donošenje odluke o referendumu u RS, očekuje da objasni građanima šta će se desiti nakon tog referenduma, ako ga i bude.

– Koji je slijedeći korak? Na koji način misli vratiti nadležnosti na nivo RS i da li to znači korak ka raskidanju i poništavaju Dejtonskog sporazuma, koji bi neprijatelji RS mogli veoma dobro iskoristiti protiv njenih interesa – upitao je Bosić.

Smatra da bi se „trebalo promijeniti stil vođenja avanturističke politike“, koja može ugroziti i RS i srpski narod, jer je Dejtonski sporazum garant njihovog opstanka. Predsjednik SDS-a je također ocijenio da situacija i u RS i u BiH ne ide u dobrom pravcu.

– Imamo sve dublju i političku krizu na svim nivoima i konstantno ekonomsko propadanje koje se nastavlja i dalje. Politička kriza je dodatno produkovana pričama o rezoluciji o Srebrenici, te situacijom koja se dogodila s Naserom Orićem i mislim da smo svi zajedno vraćeni najmanje dva do tri koraka unazad. Umjesto da smo okrenuti na rješevanje životnih pitanja građana, koji sve teže žive, mi se bavimo pitanjima koja vode u nove konflikte i nesporazume i čitavu situaciju vraćaju unazad – rekao je, između ostalog, Bosić.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku