hamburger-icon

Kliker.info

Misteriozna smrt prve sutkinje muslimanke u istoriji SAD : U rijeci Hudson u New Yorku pronađeno tijelo 65-godišnje sutkinje Sheile Abdus-Salaam !

Misteriozna smrt prve sutkinje muslimanke u istoriji SAD : U rijeci Hudson u New Yorku pronađeno tijelo 65-godišnje sutkinje Sheile Abdus-Salaam !

13 Aprila
05:30 2017

Tijelo prve   sutkinje  muslimanke  u istoriji  Sjedinjenih Američkih Država  i prve Afroamerikanke izabrane u najviši sud američke države New York , 65-godišnje Sheile Abdus-Salaam, pronađeno je u srijedu poslijepodne  u rijeci Hudson  na području  Manhattana u  New Yorku.

Kako javljaju američki mediji,  nestanak  sutkinje Apelacionog suda države New York  prijavljen je istog dana u jutarnjim satima , a  potpuno obučeno tijelo, na kojem , prema prvim informacijama , nema tragova nasilja,   identifikovao je kasnije njen njen suprug.

U saopštenju objavljenom u srijedu navečer,  guverner države  Andrew Cuomo je  istakao da je smrt sutkinje Seile Abdus-Salaam nenadoknadiv gubitak za New York .

“Ona je bila pionir.Iz njenih spisa izbija mudrost i nepokolebljivi moralni kompas. Ona je bila sila dobra  i njena djela će to pokazati u godinama koje dolaze.  Bio sam ponosan kada sam je imenovao u najviši sud države, a sada sam duboko ožalošćen zbog njenog odlaska “, naglasio je guverner Cuomo, javlja The Root.

U izjavi za New York Post bivši glavni  sudija Apelacionog suda Jonathan Lippman je kazao da je  izgubio dragu prijateljicu i kolegicu dok je sud  pretrpio strašan udarac.

“Bila je vrhunski pravnik i  vrhunsko ljudsko biće.Zao sam je mnogo, mnogo godina. U određenoj mjeri, odrasli smo zajedno na sudu. Poznajem je u svim njenim različitim profesionalnim ulogama. To je tako šokantno. Ona je bila  divna dama i sudija. Ako pitate bilo koga, svi će reći samo najljepše o njoj i zbog toga je sve ovo još teže  shvatiti, ” izjavio je sudija Lippman.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku