hamburger-icon

Kliker.info

Mirsad Hadžikadić: Ispred džamija u Mostaru dijeli se promo materijal koalicije koju predvodi SDA (Video)

Mirsad Hadžikadić: Ispred džamija u Mostaru dijeli se promo materijal koalicije koju predvodi SDA (Video)

11 Decembra
16:04 2020

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić objavio je na društvenim mrežama video iz Mostara u kojem govori o situaciji gdje ispred džamije vjernicima dijele promotivni materijal koalicije Sve za Mostar koju predvodi SDA.

ako je rekao Hadžikadić, ispred džamije je nakon džuma-namaza vjernicima dijeljen magazin koji je promovirao kandidate koalicije Sve za Mostar.

“Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim napolju dijele magazin Stav. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. Stav promovira koaliciju Sve za Mostar koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebalo da su zajedno, nikada, u interesu građana, države i vjere”, rekao je Hadžikadić.

Kako ističe, vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

“Vjerske zajednice su pod ogromnim utjecajem određenih političkih organizacija i za to treba da odgovaraju i najviši vrhovi vjerskih organizacija, jer su dozvolili da se tako nešto proda dnevnoj politici. To nije u korist države, a ni u korist vjere”, poručio je Hadžikadić.

(Klix)

 Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku