hamburger-icon

Kliker.info

Ministarstvo za nacionalnu bezbjednost raspisalo konkurs : Bilo bi idealno da zid Meksikom bude devet metara visok i za “oko ugodan”

Ministarstvo za nacionalnu bezbjednost raspisalo konkurs : Bilo bi idealno da zid Meksikom bude devet metara visok i za “oko ugodan”

18 Marta
22:44 2017

Američko ministarstvo za nacionalnu bezbjednost raspisalo je konkurs za idejno rješenje zida s Meksikom, navodeći kako bi bilo idealno da je visok devet metara, a dio okrenut prema SAD za “oko ugodan”.

Zid koji bi trebalo da zaustavi ilegalne migrante jedno je od glavnih i vrlo kontroverznih predizbornih obećanja predsjednika Donalda Trampa.

Tramp je obećao da će Meksiko vratiti SAD novac uložen u gradnju zida, što je Meksiko više puta odbacio.

Bijela kuća je ranije ovoga mjeseca zatražila da ministarstvo za nacionalnu bezbjednost obezbedi dodatne tri milijarde dolara, od čega bi se dio utrošio za zid na granici.

Prema dokumentu objavljenom na internet stranicama Agencije za carinu i zaštitu granice, zid bi trebalo da bude visok devet metara, izgrađen od betona i da izgleda “impozantno”.

Prihvatljiva je i visina iznad 5,5 metara, a zid mora biti takav da se ljudi po njemu ne mogu penjati ili ga izbušiti, piše u dokumentu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku