hamburger-icon

Kliker.info

Ministar sigurnosti Dragan Mektić : Stigla dojava, mogući novi napadi u Bosni i Hercegovini !?

Ministar sigurnosti Dragan Mektić : Stigla dojava, mogući novi napadi u Bosni i Hercegovini !?

03 Maja
01:08 2015

Mektic5Ministar sigurnosti  BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o mogućem novom terorističkom napadu u BiH.

“Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”, rekao je Mektić za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

On je istakao da su preduzete sve bezbjednosne mere u vezi sa objektom koji je naznačen kao meta mogućeg terorističkog napada, dodavši da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Mektić je još rekao da je par dana pre terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku svim bezbjednosnim agencijama u BiH prosleđena informcija da bi se ne teritoriji ove zemlje mogao desiti takav napad.

Ministar bezbjednosti BiH je rekao da bi bilo neophodno da svaka bezbednosna agencija u BiH izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbjednosnim podatkom i da li su preduzeli mere i radnje u sprečavanju takvog događaja.

“Nadam se da smo iz svega toga posljednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku vidio sam da sve bezbjednosne agencije u BiH izražavaju punu opredjeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH”, naveo je Mektić.

Teroristički napad u Zvorniku dogodio se 27. maja, kada je Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u tom gradu i ubio jednog policajca, a dvojicu ranio.

Mektić je još naglasio da sve policijske i bezbjednosne agencije u BiH moraju biti oslobođene političkog uticaja, a da u okviru Tužilaštva BiH mora da bude uspostavljeno posebno odeljenje koje će se baviti samo pitanjem terorizma.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku