hamburger-icon

Kliker.info

Ministar sigurnosti Dragan Mektić podsjeća : ”I prije 27 godina je rat počeo formiranjem rezervnih jedinica” (VIDEO)

Ministar sigurnosti Dragan Mektić podsjeća : ”I prije 27 godina je rat počeo formiranjem rezervnih jedinica” (VIDEO)

07 Aprila
16:18 2019

‘’Dodik je za NATO, u vlast nas je zvao zato! Rezervni sastav policije je započeo i prošli rat.

Granična policija i vojska moraju izaći na granice BiH zbog migranata! Tužiteljstvo je leglo kriminalaca, mafijaša, HDZ i SNSD njima upravljaju! Hrvatska se miješa u poslove BiH iz ‘trećeg’ razloga…’’.

O ovim temama je ministar sigurnosti Dragan Mektić razgovarao sa Senadom Hadžifejzovićem. Govorio je o rezervnom sastavu MUP-a RS-a, migrantskoj krizi, aferi “Selefije”, te o tome tko je i kako došao na pozicije u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

No, jedno od najozbiljnijih činjenica, piše Radio, jeste Mektićevo podsjećanje da su ‘’devedesete započele rezervnim sastavima’’. Naime, proteklih dana iz RS-a su najavili osnivanje rezervnog sastava policije, pa su iz FBiH odgovorili da će i oni odmah imati odgovor.

Na pitanje – ‘’kako komentarirate nastojanje Dragana Lukača da se oformi rezervni sastav policije?’’ Mektić je odgovorio: ‘’Ja mislim da je to nepotrebno. Narušit ćemo princip koji smo imali do sad i ući ćemo u nekontroliranu situaciju. Po tom osnovu, i FBiH može napraviti rezervni sastav policije, svaka županija… Samo ćemo dobiti mnogo naoružanih ljudi i ništa drugo, a to se da zloupotrijebiti i to je jako opasno.

Ako Dragan Lukač kaže da mu treba rezervni sastav policije u slučaju katastrofa, dajte da jačamo civilnu zaštitu koja nema čamce, piše Radio. Bojim se da polako, s obzirom na tenzije koje imamo svakodnevno, obzirom na jednu tešku nacionalističku retoriku, suludim pojedincima može sutra doći u glavu da to iskoristi za nešto sasvim drugo.

Neko može sve to da zloupotrijebi.’’ Na konstataciju da su ratovi na ovim prostorima počinjali sličnim akcijama, Mektić je rekao: “Neću tvrditi da neko ima takvu namjeru, nemam pojma o takvim navodima, ali i prije 27 godina je rat počeo formiranjem rezervnih jedinica i naoružanjem velikog broja ljudi.”

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku