hamburger-icon

Kliker.info

Milosrdni Bosić: Donirao bih pare Dodiku za liječenje poremećaja

Milosrdni Bosić: Donirao bih pare Dodiku za liječenje poremećaja

07 Augusta
18:15 2016

dodobos31Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić kazao je da bi i bez presude drugostepenog suda donirao sredstva na račun Milorada Dodika ukoliko bi on to potrošio na liječenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja, koje je Dodiku utvrdio vještak neuro-psihijatrijske struke na sudu.

Reagujući na Dodikove tvrdnje da će novac po presudi suda u sporu sa njim potrošiti u humanitarne svrhe i na feštu, Bosić je rekao da je izgleda i presuda drugostepenog suda poznata samo Miloradu Dodiku.

Ja bih i bez presude drugostepenog suda, koja je izgleda poznata samo Miloradu Dodiku, donirao pare na njegov račun ukoliko bi Dodik novac potrošio na liječenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja koje je utvrdio vještak neuro-psihijatrijske struke na sudu“, rekao je Bosić.

Lider SDS podsjeća da su psihijatrijski problemi predsjednika RS kao što su PTSP i logoreja,a što je ustanovio vještak neuropsijihajtrijske struke, nešto što treba da zabrine sve u Republici Srpskoj.

To još jednom potvrđuje potrebu da se uvede zakonska obaveza provjere psihijatrijkog stanja za nosioce najznačajnijih funkcija“, kazao je Bosić.

(Kliker.ingo-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku