hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Kalinić je politički invalid i istrošeni političar

Milorad Dodik : Kalinić je politički invalid i istrošeni političar

22 Avgusta
04:27 2009

Povratak Dragana Kalinića, bivšeg predsjednika SDS i predsjednika parlamenta RS, pet godina pošto ga je suspendovao visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, sve je češća tema u Republici Srpskoj. Budući da je u doba dok je Kalinić bio predsjednik parlamenta RS Srpska ostala bez vojske, a više od 50 raznih nadležnosti prenijeto sa RS na BiH, iz diplomatskih izvora u Sarajevu stižu priče da je bivši predsjednik SDS pomilovanje „kupio" jer je prihvatio da radi za međunarodnu zajednicu. Odnosno, prihvata da nastaviti sa prenosom nadležnosti sa RS na BiH, pišu Novosti.Iz istog izvora stižu „objašnjenja" da će Dragan Kalinić biti vraćen na političku scenu Republike Srpske jer ima „jaku pozadinu i u visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku".

 Pored Kalinića trebalo bi da budu rehabilitovani i svi ostali smenjeni članovi SDS – njih 59. Ove informacije premijer RS Milorad Dodik prokomentarisao je riječima da članove SDS on nije ni smjenjivao, pa nema ništa ni protiv njih. Govoreći o povratku bivšeg predsjednika SDS u politiku i njegovoj navodnoj ulozi protiv Republike Srpske, Dodik je Kalinića nazvao „političkim invalidom i istrošenim političarem", koji ne može da naškodi Srpskoj, pišu Novosti. Inače, prema saznanjima, svim smijenjenim funkcionerima SDS, među kojima je i bivši predsjednik Mirko Šarović, zabranjeno je putovanje u zemlje evropske unije i SAD, osim Kaliniću, koji slobodno putuje Evropom.

OHR bez komentara                  Ljiljana Radetić, portparol OHR, kaže da kancelarija Valentina Incka neće komentarisati medijske spekulacije u vezi sa potezima visokog predstavnika, a koji se odnose na ukidanje zabrane bavljenja politikom bivših članova SDS. – Od 2005. godine, kada je visoki predstavnik inicirao konstantno razmatranje ovih odluka ukinute su sankcije za 52 osobe. Taj proces će biti nastavljen i do datuma zatvaranja OHR, biće riješen svaki pojedinačni slučaj – istakla je Radetićeva, pišu Novosti.  (Kliker.info-Svevijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku