hamburger-icon

Kliker.info

Mevlida i Almin Nasić dobili krov nad glavom

Mevlida i Almin Nasić dobili krov nad glavom

08 Decembra
01:54 2006

Nakon brojnih apela građana i socijalnih radnika Mevlida Nasić i njen jedanaestogodišnji sin Almin su nakon deset godina življenja u mostarskim ruševinama konačno dobili krov nad glavom. U razgovoru za "Kliker.info" direktorica centra za socijalni rad Zorica Dujmović je kazala kako se ovaj centar pobrinuo da Almin koji je tokom posljednjih godina živio u tami hladnih mostarskih ruševina konačno djetinjstvo provodi u toploj i ugodnoj prostoriji.

 

– Mi do prije nekoliko dana uopšte nismo znali za slučaj Mevlide i Almina Nasića, s obzirom da oni su bili prijavljeni u Mostaru. Međutim kada smo saznali u kakvim uslovima živi ova porodica kontaktirali smo gradske organe koji su ovoj porodici našli privremeni smještaj, kazala je Zorica Dujmović te dodala kako će Mevlida i Almin u ovom smještaju moći boraviti samo do kraja godine odnosno do kraja polugodišta u osnovnim školama. – Oni će biti smješteni privremeno u Mostaru samo dok Almin ne završi polugodište nakon čega će morati najvjerovatnije ići u mjesto prebivališta odnosno u Sanski Most gdje je Mevlida i prijavljena, kazala je Zorica Dujmović

Mevlida Nasić nam je kazala kako se ona u rodno mjesto ne može vratiti s obzirom da ima porodičnih problema, izbačena je iz porodične kuče čiji je i ona vlasnik.

 

– Porodica me odbacila i ne znam kako ću se moći vratiti u rodno mjesto. Bojim se za svog Almina koji proživljava teško djetinstvo i ne bih željela da mu se desi ikakvo zlo, kazala je Mevlida.
Ipak, i pored toga što postoji mogućnost da Mevlida i Almin ne ostanu u Mostaru, ona je zahvlana svim dobrim ljudima koji su joj omogučili da ona i Almin više ne moraju živjeti u praljavim i mračnim prostorijama te što će njen sin napokon moći mirno spavati.

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku