hamburger-icon

Kliker.info

Memoari prve dame : George Bush bio otrovan tokom boravka u Njemačkoj?

Memoari prve dame : George Bush bio otrovan tokom boravka u Njemačkoj?

29 Aprila
17:38 2010
Bivši američki predsjednik George Bush možda je bio otrovan tokom boravka na sastanku lidera Grupe G8 u Njemačkoj 2007. godine, navodi bivša prva dama SAD Laura Bush u svojim memoarima, koji uskoro treba da budu objavljeni.Laura Bush piše da je sumnjala da su njen suprug, ona i nekoliko saradnika, uključujući i najmanje jednog agenta Tajne službe, bili otrovani.Bush je bio toliko bolestan da je bio vezan za postelju i sa poteškoćama je priustvovao sastancima sa državnicima poput francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.U knjizi bivše prve dame piše da tokom sastanka sa francuskim liderom Bush nije mogao da ustane i da pozdravi Sarkozyja.
Mediji su tada javljali da je sastanak Busha i Sarkozyja prebačen u hotel u kojem je odsjeo bivši američki predsjednik zbog bolesti šefa Bijele
kuće.Prema podavica Bijele kuće, bivši predsjednik nije prisustvovao većem broju sastanaka tokom posjete Njemačkoj zbog  "virusa".Tadašnji portparol Bijele kuće Den Bartlet rekao je novinarima da "vojni ljekar američkog predsjednika ne zna da li je u pitanju stomačni virus ili nešto što je Bush pojeo"."Tajna služba je bila u stanju pune pripravnosti i pokrenuta je istraga u hotelu gdje je odsjeo predsjednik i ostali članovi pratnje ali rezultati su bili neubjedljivi. Nismo čuli da se još neka delegacija razboljela ili je naša, na neki misteriozni način, bila jedina", navodi Laura Bush.Knjiga Laure Bush pod nazivom "Govoreći od srca", koja ima 432 strane, bit će objavljena 4. maja.  (Kliker.info-Srna)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku