hamburger-icon

Kliker.info

Ministar Mektić demantovao Dodika : Nema tajnog plana da se u RS naseli 11.000 migranata

Ministar Mektić demantovao Dodika : Nema tajnog plana da se u RS naseli 11.000 migranata

01 Juna
14:32 2018

“Ne postoji nikakav tajni plan da se u Republici Srpskoj naseli 11.000 migranata, a ako ga je neko i napravio ne može biti proveden bez mene,” izjavio je danas Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Mektić je rekao da će sve podatke o migranitima iznositi otvoreno i transparentno i nijedan podatak neće sakriti od javnosti.

Naglasio je da pojedini političari, izdvajajući Milorada Dodika, predsjednika RS-a, pokušavaju da migrantsku krizu zloupotrebe u političke svrhem, naročito pričama da postoji tajni plan da se u RS naseli oko 11.000 migranata. Prema riječima Mektića, to je pokušaj da obmane narod i da se građani dovedu u zabludu i strah.

“Nema takvog plana i da ima, taj se plan ne može realizovati bez mene. Glavni konci su u mojim rukama, ništa se ne može uraditi bez moga znanja, odluka i odobrenja”, rekao je Mektić.

Nakon jučerašnje konferencije za novinare u Sarajevu danas je konferenciju održao u Banjaluci kako bi poručio svim građanima BiH da političari pokušavaju da manipulišu sa građanima.

“Nema nikakve namjere da bilo ko zaustavi ovdje te ljude da napravi nekakav rezervat niti da mjenjaju nacionalnu strukturu i sliku u BiH. To je čista manipulacija i laž. Koristeći jadnu sudbinu tih ljudi pokušava da zaradi jadni politički poen,” kazao je Mektić i dodao da migranti ne žele da ostanu u BiH nego da odu u zapadnu Evropu.

Ponovio je da je do juče registrovano 5.119 migranata u BiH, što dokazuje da su priče o desetinama hiljada migranata koji dolaze u BiH “glupost i budalaština”.

“Nema mogućnosti ni teoretske da im se daje trajni boravak ovdje i da će za tri godine dobiti državljanstvo”, naglasio je Mektić dodajući da ne postoji takva šansa nego da postoji šansa za zajedničko rješavanje ovog problema.

Pozicioniranje dodatnih policijskih i bezbjednostnih snaga u reonu Višegrada i Zvornika, žarište se prema riječima Mektića preselilo prema Gackom, Trebinju i Bileći, gdje je prema Mektićevim riječima sada žarište. Zbog toga će biti upućen još jedan kontingent policije kao pomoć graničnoj policiji, MUP-a RS i Brčko Distrikta.

“Tako ćemo u potpunosti staviti pod kontrolu ovaj problem”, kazao je Mektić i dodao da je policija odbila 3.300 nezakonitih ulazaka.

Ponovio je i da najviše migranata dolazi iz Pakistana, te Sirije i Iraka, kao i da je problem što je Srbija ukinula vize iranskim državljanima pa oni sada slobodno dolaze u Srbiju i ilegalno prelaze u BiH zbog čega će insistirati da ih Srbija vrati po osnovu readmisije.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku