hamburger-icon

Kliker.info

Martina Mlinarević Sopta : Ovo isprintaj i zalijepi na frižider !

Martina Mlinarević Sopta : Ovo isprintaj i zalijepi na frižider !

25 Septembra
16:12 2015

MartinaS12Ovo isprintaj. Zalijepi na frižider dok zbrajaš šta možeš, a šta ne možeš kupiti djeci za današnji obrok. Zalijepi na ogledalo u wc-u dok se jutros pokušavaš otuširati u centru glavnog grada ove bijede od zemlje, a nema vode. Jer nikad nema vode. Jer ti je u 2015-oj kanister vode najbolji prijatelj. Zalijepi na zaobilaznicu u Livnu koja je jučer dobila ime Franje Tuđmana, a kojom se u zadnje dvije godine iselilo više mladih Livnjaka nego što trenutno Sirijaca tumba po svijetu.

Piše : Martina Mlinarević -Sopta  (Facebook)

Zalijepi na poštansko sanduče pred kojeg izlaziš 427482 puta dnevno u nadi da je bila mizerna penzija. Zalijepi na sve lijekove koje moraš kupiti kad kreneš ležati u bolnicu na Bijeli Brijeg u Mostaru, džaba što uredno plaćaš zdravstveno. Ovo su plaće političara u BIH isplaćene samo u mjesecu lipnju ove godine. Zna li netko šta su radili? Gdje su ta postignuća vanvremenska? Zalijepi na čelo bolan! Zalijepit ću na čelo. Da svatko tko nas vidi zna kojoj grupi majmuna pripadamo. Onoj šutljivoj, pognutoj, kretenskoj.

masala123Unikatni BeHa majmuni, endemska vrsta. Pa jebemliti život! Jedna njihova plaća je 15 minimalnih, mjesečnih mirovina. U ovoj zemlji postoji djevojčica Zara iz Tuzle čija su obitelj i majka lavica godinama činili nadljudske napore da bi joj kupili kolica kojima bi mogla živjeti, funkcionirati, biti donekle dijete kao i druga djeca. I na stotine je drugih Zara u ovoj zemlji. Djece koja čekaju liječenje. Bilo kakvu vrstu pomoći.

Njezina kolica koštala su 10 tisuća eura. Nema kome nisu pisali, nema kome se nisu obratili, krv ispišali od svoje muke i bola. Nažalost, godinama nisu bili ni blizu svog sna. No, bitno je da jutros mirno sanjaju Želja, Tadić, Halid i Bariša. A Borjana da se svojim Livnom proveze zaobilaznicom po imenu Franje Tuđmana. Nema veze što svi mediji mjesecima javljaju da je Livno potpuno mrtav grad jer ga je napustilo na tisuće mladih. Ma kakvi. Ništa u ovoj zemlji nije mrtvo dok je živih budala kojima se uvijek, ama baš uvijek može prodati isti šupljak. Sretan Bajram, dragi moji ljudi. Halidu G. je drama sretan, ne znam za vas.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku