hamburger-icon

Kliker.info

Marš antifašista u Sarajevu : BiH je pokazala da dijeli evropske vrijednosti

Marš antifašista u Sarajevu : BiH je pokazala da dijeli evropske vrijednosti

09 Maja
14:41 2017

Skup antifašista pod sloganom „I ja sam antifašista“ održan je danas u Sarajevu u organizaciji SDP BiH i SABNOR-a Kantona Sarajevo. Uprkos radnom danu, u maršu je učestvovalo oko dvije hiljade ljudi, piše bh. novinska agencija Patria.

Marš antifašista je krenuo sa Baščaršije, a delegacije su položile cvijeće ispred Vječne vatre, zatim na Trgu djece Sarajeva, a skup je završio polaganjem cvijeća ispred biste Josipa Broza Tita u kapusu Sarajevskog univerziteta.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je okupljenima da je ovaj Marš pokazao da je BiH dio Evrope.

– U svijetu je prepoznat ovaj dan kao Dan pobjede nad fašizmom. Nije Evropa slučajno izabrala ovaj dan kao Dan Evrope. Bosna i Hercegovina je dio te civilizovane Evrope, i nije slučajno i da je Armija BiH ovaj dan izabrala kao Dan Zlatnih ljiljana, čime smo se svrstali u red civiliziranog svijeta – poručio je predsjednik SDP-a.

– Jako je bitno da pokažemo svijetu da u BiH još uvijek ima antifašista, pogotovo ovdje u gradu Sarajevu da pokažemo da nije pobijeđen antifašizam (smijeh op.a) i da još uvijek ima antifašista – istakao je Nermin Nikšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku