hamburger-icon

Kliker.info

Marković: Sigurno ćemo otkriti one koji su postavili eksploziv !

Marković: Sigurno ćemo otkriti one koji su postavili eksploziv !

29 Augusta
17:18 2006

Istraga o podmetanju eksplozivne naprave na mezar prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, koju vodi Tužilaštvo BiH, sigurno će otkriti počinioce tog čina, kaže u izjavi za "Dnevni avaz" Miroslav Marković, državni tužilac nadležan za istragu.

– Svakodnevno dobivamo nove informacije, ali ih zbog toka istrage ne možemo obznaniti. Radimo kontinuirano, krug osumnjičenih osoba je sužen i nakon što završimo provjere i vještačenja, uvjeren sam da ćemo počinioce otkriti unutar tog kruga osoba. Samo je pitanje kada će se to dogoditi – ističe Marković.
Prema njegovim riječima, intenzivno provjeravaju i povezuju činjenice koje bi mogle osumnjičene osobe povezati sa mjestom i vremenom napada.
– To je analitički složen i nekada dugotrajan proces. Dobili smo informaciju od telekom operatera iz RS "Mobisa" da je u to vrijeme na području Sarajeva bilo 3.200 poziva s te mobilne mreže. Upoređivanjem s izvještajima ostalih operatera, sigurno ćemo dobiti preklapanja – kaže Marković.
Tužilaštvo je ranije potvrdilo da je krug osumnjičenih sužen na nekoliko osoba te je spisak dostavljen i DGS-u, koji treba spriječiti eventualni pokušaj da neko od tih osoba napusti BiH.
Kad je u pitanju vještačenje kamera videonadzora, Marković kaže da je ono "još u toku", kao i pregledanje i provjeravanje snimaka koje su kamere ranije napravile.
– To radi posebna ekipa. Posebna pažnja je na vozilima koja su primijećena na području Kovača – dodaje tužilac.

(Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku