hamburger-icon

Kliker.info

Marković: Imamo krticu koja minira istragu o skrnavljenju mezara Alije Izetbegovića

Marković: Imamo krticu koja minira istragu o skrnavljenju mezara Alije Izetbegovića

17 Novembra
07:28 2006

Marković kaže da je situacija sada mnogo jasnija, posebno kada su u pitanju osumnjičeni, ali se još uvijek intenzivno radi na prikupljanju dokaza.  – Analiziramo informacije koje imamo. Radi se o specifičnom slučaju i teškom krivičnom djelu te je to jako obiman i kompliciran posao, kaže Marković.  Prema njegovim riječima, istraga ide u dobrom smjeru i upućuje na "organiziranu i jako opasnu grupu lica". Međutim, Marković navodi da on još uvijek ne može reći kada se može očekivati okončanje istrage i podizanje optužnice, jer to zavisi i od problema sa kojima se on susreće u istrazi.

– Najgore što nam se može desiti je da neka informacija procuri u medije prije nego što je vrijeme za to. Mi imamo krticu u svojim redovima, koja samo pojedinim medijima javlja povjerljive informacije, čime se minira istraga. S druge strane, imamo i određene opstrukcije u pojedinim policijskim strukturama u radu na ovom predmetu. Jako je teško raditi kada od svojih najbližih saradnika morate kriti informacije da one ne bi dospjele u neke medije, ističe Marković.
On odbija imenovati o kome se radi i koja policijska agencija opstruira istragu, ali je potvrdio da je o tome otvoreno progovorio na nedavnom suretu tužilaca i policije u Sarajevu.

Tužilac Marković kaže da su završena i analizirana vještačenja na videonadzoru na šehidskom mezarju Kovači.
– Poseban krak istrage je posvećen tome, ali u ovom trenutku mogu samo reći da sve indicije upućuju da slučaj sa funkcioniranjem videonadzora nije u direktnoj vezi sa samim činom postavljanja eksploziva, kaže on.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku