hamburger-icon

Kliker.info

LONDON : Terorističke kapuljače šokirake modnu publiku

LONDON : Terorističke kapuljače šokirake modnu publiku

14 Februara
13:15 2007

Svoju novu jesen – zima kolekciju za 2007./08. godinu u ponedjeljak je pod okriljem Fashion East organizacije, čiji rad sponzorira kultni Top Shop, a koji potiče mlade dizajnere na rad, predstavila Louise Golden koja je već prvog dana održavanja uspjela uzdrmati modnu svitu svojim kapuljačama koje neodoljiivo podsjećaju na terorističke maske. Mnogima niije bilo jasno je li riječ o ironičnoj provokaciji ili samo pametnom i modernom zimskom rješenju, no efekt u svakom slučaju nije izostao.

Ono što nije zaobišlo ni ovaj tjedan mode je pitanje mršavih modela, što je

London pokušao ignorirati, ali bezuspješno. Naime, taj grad se već prije izjasnio kako ne namjerava zabraniti mršavim manekenkama da nose revije na tjednu, smatrajući to diskriminirajućim i neutemeljenim. Ipak, brojni aktivisti, koji modnim dizajnerima i modelima žele skrenuti pozornost na golemi broj premršavih djevojaka koje šeću svjetskim modnim pistama, to rade obilazeći “backstageove” i dijeleći letke o zdravoj prehrani i besplatne brojeve telefona za modele koji misle da imaju problem. Čak se akciji pridružio i jedan londonski restoran, omiljeno odredište modela, koji svojim gostima-manekenkama nudi besplatne obroke, samo kako bi jele.Usprkos kiši koja neumorno pada “London Fashion Week” već je prvoga dana privukao sve nezaobilazne modne sladokusce, a njima su svoje najnovije kolekcije predstavili Paul Smith, Noir, Peter Jensen i Duro Olowu. U sljedećih nekoliko dana

London , prema najavama, može očekivati pravu eksploziju dobre mode, nakon čega se modna svita seli u Milano, a potom u Pariz( Jutarnji list)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku