hamburger-icon

Kliker.info

Ljubavni jadi: Bivšoj djevojci sasuo tri hica u glavu i stomak

Ljubavni jadi: Bivšoj djevojci sasuo tri hica u glavu i stomak

26 Septembra
05:19 2006

Pucnjava se desila ispred kafića "Duga" u Omarskoj kod Prijedora kada je Maksimović u djevojku ispalio tri hica iz pištolja CZ kalibra 7,65 milimetara. Mladić se dobrovoljno predao policajcima tri sata nakon tragedije. Prije sprovođenja u pritvor, Maksimović je iskaz dao i u prijedorskoj policiji i tužilaštvu, gdje je priznao da je pucao u svoju bivšu djevojku. Suzana Tramošljika s teškim povredama glave i stomaka smještena je na Intenzivnu njegu KBC-a Banja Luka. Prema informacijama dobivenim iz ovog kliničkog centra, nalazi se u kritičnom, komatoznom stanju i ljekari se bore za njen život.
– Pacijentica se nalazi u šok-sobi priključena na aparate, a zadobila je prostrelne rane u glave i trbuha. Odmah nakon prijema obavljena su dva operativna zahvata na tim djelovima tijela, a pacijentica je u besvjesnom stanju – kazali su nam jučer u KBC-u.
Tragediju, koja je zaprepastila mještane Omarske, uzrokovali su, prema saznanjima iz prijedorskog tužilaštva, motivi ljubavne prirode. Branko i Suzana bili su u vezi oko dvije godine, a prekinuli su je prije petnaestak dana iz samo njima poznatih razloga.
Prema tvrdnji očevidaca, Suzana je u nedjelju u popodnevnim satima došla u kafić "Duga" s rođakom Darkom na piće. U tom trenutku pojavio se i Branko, koji ih je pitao da li će nešto popiti, a kada su odbili, sebi je naručio kiselu vodu i sjeo za njihov sto. Nedugo nakon toga otišao je do konobara da plati piće, a Suzana je izašla ispred "Duge", gdje se nalazio rođakov automobil "opel kadet". Očevici tvrde da su nedugo nakon toga čuli tri pucnja i vidjeli Branka kako sjeda u svoj automobil i odlazi, dok je teško povrijeđena Suzana od siline hitaca ispaljenih iz neposredne blizine, koji su je odbacili, završila u rođakovom vozilu prethodno tijelom razbivši jedan od prozora "kadeta".
Niko od onih koji su poznavali ovaj par ne zna zbog čega su prekinuli, niti šta se događalo u trenutku dok su bili ispred "Duge", osim što pretpostavljaju da se Suzana odbila vratiti Branku.

(Dnevni avaz)

Stravičan prizor

– Prizor je bio stravičan. Djevojci su samo noge virile kroz prozor – kaže Banjalučanin Miloš Štrbac, koji je Suzanu i Branka povremeno viđao u Omarskoj dok su se zabavljali.
Za Branka tvrdi da je bio dobar mladić, koji je živio od poljoprivrede, a Suzanu je poznavao kao neobično lijepu i zgodnu djevojku.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku