hamburger-icon

Kliker.info

Ljubavna priča Bosanca Dine uzbunila Ameriku : Mora otići iz New Yorka i ostaviti curu koju silno voli !?

Ljubavna priča Bosanca Dine uzbunila Ameriku : Mora otići iz New Yorka i ostaviti curu koju silno voli !?

05 Aprila
23:40 2015

Dino11Poznati blog i Facebook stranica Humans of New York koja kroz fotografije i kratke intervjue donosi životne priče običnih ljudi s ulica New Yorka, ovoga puta objavila je priču o Bosancu Dini Dediću koji živi u New Yorku.

– Gohe je iz Etiopije, a ja sam iz Bosne. Bili smo skupa zadnje četiri godine. Upoznali smo se na međunarodnoj razmjeni studenata u Missouriju, a nadali smo se da ćemo kad diplomiramo oboje naći posao kako bismo mogli ostati zajedno u New Yorku. Ona je našla posao, ali ja nisam. Poslao sam 150 ili 200 molbi. Išao na 35 intervjua. U četiri ili pet sam prošao dalje, no mislim kako je to što nemam vizu upropastilo moje šanse za zaposlenje. Ne mogu od nje tražiti da dođe sa mnom u Bosnu, tamo nema dovoljno prilika za nju. Kada je postalo jasno da ću se morati vratiti, ona se preselila iz našeg zajedničkog stana kako bi nam bilo lakše. Jučer sam otišao do njenog novog stana kako bi jojj pomogao u uređivanju. Mislili smo da će to biti zabavan projekt, ali nismo mogli čak ni pogledati jedno u drugo i razgovarati. Odlazim za Bosnu za dva dana. Kad bih mogao, samo bih joj volio reći da je volim – ispričao je svoje iskustvo Dino Dedić na Facebook stranici Humans of New York čija je priča objavljena ispod njegove fotografije dirnula ljude diljem svijeta.

Naime, objava je podijeljena gotovo 10.000 puta, brojni su mu ostavili poruke podrške, s njim podijelili i vlastita iskustva, a neki su mu se javili u želji da mu konkretno pomognu sa zaposlenjem, ali i dobivanjem vize, budući da je na stranici naznačeno da je Dino diplomirao financije .

‘Ova priča mi je slomila srce’, ‘Upravo si rekao kako je voliš pred 12 milijuna ljudi, idi reci njoj to!’, ‘Dajte ovom čovjeku posao!’, ‘Ja sam iz Guatemale, moja supruga je iz Brooklyna, živimo u Queensu’, ‘Ne odustaj, jednog dana ćete biti skupa’, ‘Vize. Uništavaju živote ljudima oduvijek’, ‘Drži se jarane, ova slika će te spasiti’, ‘Tamo negdje mora postojati neki romantik koji će ovom čovjeku ponuditi posao’, samo su neki od komentara pod slikom.

No, s obzirom na to da je priča na stranici objavljenja s dva dana zakašnjenja, Dino se već vratio iz Amerike u Bosnu, a administrator stranice je napisao kako je mladić rekao da je ‘sada prekasno čak i da nađe posao, no da ga mogu kontaktirati oni koji imaju pametnu ideju’.

(Kliker.info-Jutarnji list)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku