hamburger-icon

Kliker.info

Lijepa vijest iz Hercegovine : Hrvat iz Barana kod Stoca poklonio zemlju za muslimanski harem

Lijepa vijest iz Hercegovine : Hrvat iz Barana kod Stoca poklonio zemlju za muslimanski harem

09 Juna
16:10 2021

U vremenima govora mržnje, zaoštrene retorike, populizma, trumpizma i teških riječi, ono što je ljudski, čovječno, normalno, postaje istinska novinarska “ekskluziva”, ali i melem za ljute rane svakodnevnice.

Jedna takva pozitivna priča dolazi nam iz Hercegovine, iz Stoca odakle su proteklih desetljeća nerijetko stizale tužne i loše vijesti.

Naime, jučer je Islamska zajednica u Stocu dodijelila zahvalnicu Ivi (Đure) Ragužu iz sela Barani kod Stoca koji je zemljište svoje porodice dodijelio za muslimanski harem u ovom mjestu u podnožju Hrguda.

“Sve ostalo piše na zahvalnici i suvišno je bilo šta pisati! Hvala svima”, piše na Facebook stranici sela Barani, uz fotografiju zahvalnice koja je uručena Ragžu.

Poklonjena zemlja za muslimanski harem - undefined

Inače, ova odluka je donesena još u januaru ove godine kada je službeno izvršen prijenos zemljišta koje je u svrhu proširenja spomenutog harema darovao Ivo Raguž.

Raguž je zemlju darovao ispunjavajući želju pokojnog oca Đure.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se Ivi koji je sam pokrenuo postupak prijenosa zemljišta. Zahvaljujemo se Neziru Beši koji je snosio sve finansijske troškove, te Medžlisu IZ Stolac koji su radili papirologiju… “, naveli su na Facebook profilu sela Barani.

Poklonjena zemlja za muslimanski harem - undefined

Ovakvi primjeri daju istinsku nadu za bolji život na našim prostorima.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje čestitku Ivi Ragužu, stanovnicima mjesta Barani, Medžlisu IZ Stolac, uz želju da ovakvih primjera bude više, ne samo u Stocu i Hercegovini, već cijeloj našoj domovini.

Faruk Vele (Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku