hamburger-icon

Kliker.info

Lamumdžija odbio Čovića i Dodika : SDP je i bošnjačka i srpska i hrvatska partija

Lamumdžija odbio Čovića i Dodika : SDP je i bošnjačka i srpska i hrvatska partija

23 Decembra
16:48 2010
Socijaldemokratska partija BiH je bosanskohercegovačka partija, a to znači i bošnjačka i srpska i hrvatska, te se stoga neće odazvati pozivu dva takozvana nacionalna bloka na sastanak bez dnevnog reda i platforme, saopćeno je iz ove partije nakon poziva koje su iz Mostara uputili predstavnici SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.Predstavnici SDP-a nisu niti će učestvovati i razgovarati o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija i fotelja, kao ni sudjelovati u bilo kojem ekskluzivno nacionalnom bloku, ističe se  u saopštenju za javnostSDP-a BiH.

"SDP, SDA, NSRZB i HSP su potpisali programsku Platformu koja je osnov budućeg djelovanja ovih stranaka. Platforma je otvorena i za druge političke subjekte i mi smo spremni na produktivnu diskusiju o njenom sadržaju. S druge strane, ako neka druga stranka ili politički blok ponudi bilo kakav programski dokument, stranke potpisnice platforme su spremne izjasniti se i razgovarati o tome dokumentu kao osnovi za pokretanje zemlje na ubrzanom euroatlanskom putu", istaknuto je u saopćenju SDP-a.

U ovoj stranci prije svega žele vidjeti bilo koji dokument o kojem su se drugi blokovi usaglasili. Međutim, SDP nije spreman na bilo kakve sastanke čija tema nije konkrentan programski sadržaj i mjere za rješavanje problema običnog čovjeka. "Koliko se istinski zalaže za legitimitet bilo kojeg naroda u BiH SNSD je najbolje pokazao probiranjem Bošnjaka u Vladi RS-a isključivo po vlastitoj mjeri, te današnjim odbijanjem usaglašenog prijedloga kluba Bošnjaka za Predsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a. 11. januara je u Parlamentu BiH zakazan sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih partija i to je za sada jedini sastanak na koji će se SDP sigurno odazvati", navodi se na kraju saopćenja za javnost.  (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku