hamburger-icon

Kliker.info

Kud Seka prođe,tud trava ne raste … : Nakon Zvizdića odustaje i Novalić !?

Kud Seka prođe,tud trava ne raste … : Nakon Zvizdića odustaje i Novalić !?

24 Maja
15:29 2018

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić može odahnuti nakon što je Parlament Federacije Bosne i Hercegovine udovoljio boračkim zahtjevima. Ma šta značilo obećanje borcima koji su nakon dugih protesta tražili nešto crkavice, to ide u bonus premijera Novalića koji je time pokazao nekakav osjećaj za najugroženiju populaciju. Iako je došao na mjesto premijera kao novopečeni SDA-ov tajkun, Novalić se nije tako ponašao.

Kao neiskusan političar na samom početku nekoliko puta je bio zabrljao tako da je bio postao medijska šprdnja. Međutim, Novalić se izvukao zbog svog ljudskog odnosa prema tim brljotinama. Kad su ga prozvali da je bio uhljebio kćerku, priznao je krivicu i ona je ubrzo napustila državni posao i vratila se u njegove privatne firme.

Očito sit i umoran od politike, Novalić je ovih dana rekao predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da je dao dosta od sebe i da ne želi više obnašati državne funkcije.

Tako se nakon premijera Denisa Zvizdića, koji se povukao od kandidature za člana Predsjedništva BiH, i premijer Novalić „zahvalio“ Izetbegoviću na daljnjoj suradnji. Pošto slijedeći premijer Vijeća ministra nikako ne može biti Bošnjak, pitanje je koja funkcija može zadovoljiti Zvizdića kad bi SDA i ostvarila takav rezultat koji bi joj omogućio da bude kooptirana u vlast kao bošnjačka komponenta.

Tako da će najatraktivnija pozicija biti premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Ovakav razvoj unutarstranačkih borbi koje su rezultirale „sječom premijera“ mora se posmatrati u svjetlu odustajanja od kandidature za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sebije Izetbegović.

Vrlo je logično zaključiti da se ona namjerila zamijeniti Novalića, a još logičnije je zaključiti da je sama dohaberila svoju ambiciju premijeru Novaliću nakon čega je ovaj i donio odluku o povlačenje u političkog života. To je stil njenog iskazivanja moći i tako se obračunava sa ljudima. Zbog toga je na zlu glasu među SDA-ovim funkcionerima koji njeno ponašanje opisuju narodnom poslovicom: „Kud Seka prođe, tud trava ne raste“.

(Kliker.info-TBT)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PROŠLOST
    puka 59 - PROŠLOST 24 Maja, 15:55

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA ZAHVALJUJU NA UDOVOLJAVANJU DEMORALISANOJ PIJEŠADIJI DODATKU .PORUĆUJU VAM DA NITI FADIL A KAMOLI SOFIJA- SEKA MOGU BITI VIŠE U VLADI ODLAZE U HISTORIJU .POZDRAV DOMOVINI OD NEZAVISNOG BLOKA.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku