hamburger-icon

Kliker.info

Kosti u Grlu : Zašto su Dodik i Čović doživjeli debakl u svom blickrig pohodu na Vijeće ministara ?

Kosti u Grlu : Zašto su Dodik i Čović doživjeli debakl u svom blickrig pohodu na Vijeće ministara ?

26 Augusta
06:07 2015

VASKOVIC123Za promjenu vlasti spremni Dodik i Čović doživjeli su debakl u svom blickrig pohodu na Savjet ministara. Sve je završilo brodolomom, jer ni Izetbegović nije baš sva vesla posisao da bi stalno izvlačio najdeblji kraj batine.Veliki kolateral Dodikove i Čovićeve „Za promjenu vlasti spremni“ politike je Radončić koji je, bez prijeke potrebe, teško uzdrmao pozicije prvog opozicionara BiH. I ne samo bez prijeke potrebe, već i zbog nevrijednih partnera.

Piše : Slobodan Vasković

Tako je propao Čovićev plan da ovlada Sudom i Tužilaštvom BiH, Dodikov plan da se iz referendumske luzerske priče izvuče kao pobjednik i vlastodržac i Radončićev plan da postane Kalif umjesto Kalifa.

SDA je, zahvaljujući SNSD-u i HDZ-u, u odbrani od blickriga demonstrirala da unutarstranački šavovi nisu baš skroz rašiveni (iako jesu dobro olabavljeni); DF je uvidio da je, iako omražen i nevoljen, ipak još uvijek manje mrzak „Zelenima“ od SBB-a, dok je tzv. Savez za promjene Božijim proviđenjem uspio domisliti da oni JESU dio Savjeta ministara i da im je bila namijenjena uloga kante za nabijanje.

Pa su se sastali Bosić, Ivanić i Čavić i konstatovali da su skupa čim su zajedno. Što je vrlo vrlo rijetko.

Bolje i za političku scenu BiH/RS efektnije, naprednije i krucijalnije bilo bi da su konstatovali da njihove stranke čine Prazan Skup i da, kao takvi, nisu daleko odmakli od Trulog Skupa, čiji su elementi SNSD, DNS i SP.

Da bi se nešto konstatovalo, trebalo bi imati ideju, ali kako je pronaći u Praznom Skupu, gdje ne pomaže ni najjači reflektor. Svijeće su tu odavno dogorjele.

Nakon poraza Čović će se povući na svoju uzvišenu poziciju Prvog Opstrukcioniste Funkcionisanja BiH, gdje je nadmašio čak i Dodika.

Dodik jeste glasniji, ali je Čović po BiH razorniji.

Čović će malo tihovati uz Čavoglave bluz i osluškivati kako napreduje potpisivanje peticije „Za dom spremni“ i njeno uvođenje u Vojsku Hrvatske. Kolinda je to osudila, pa Čović nema potrebe za tim.

A ni Dodik. Što bi ponavljali stavove svoje predsjednice?! Nisu oni papagaji, već lični prijatelji.

Dodik nije osudio ni ustaško orgijanje u Kninu. Ne spušta se on tako nisko u odbrani srpstva.

Dodik je sigurno protiv toga iako se javno ne izjašnjava. Ali šta je on sve učinio za srpske kosti, izjašnjenje mu nije ni potrebno! Čak su neki članovi njegove familije kupili apartmane na Pagu. Ne da bi se sunčali, već da bi bili što bliže pobijenim u uvali Slana.

Kosti su ovdje oduvijek poštovane. Posebno ako donose dnevnopolitičke poene. Tada se na kostima može i ručati. Kao u Karaotoku. A i bolje Kosti pod Nogama, nego Kosti u Grlu, stara je narodna poslovica.

Samo nezrelim to liči na novo betoniranje jama. I u njima kostiju (Betoniranjem Jama betonira se Prijateljstvo).

Oko Doma, Kostiju, Ustaškog orgijanja… nisu se oglasili ni članovi Praznog Skupa. Jer se nisu sastali, a ne što su servilni „koalicionom HDZ-u“. Koji im, koaliciono iskreno, ne vadi nož iz leđa.

To su ozbiljne teme o kojim se ne govori sa „ljetne pauze“. Malo duže. Kosti, Dom i Ustaško orgijanje mogu sačekati, pauza je bitna.

Sad će sigurno delegirati Crnatka da iznese stav. On je baš autoritet. Jer sa sunčanim naočarima na nosu sjedi u zatvorenom prostoru. Toliko je bitan. A biće još bitniji kad sa njima, na nosu, i prespava noć.

Bosić se baš naspavao. Mjesecima se nije budio. Toliko se, skrivajući se od javnosti, umorio. I najavio je vruću jesen. U sakou. Kako mu vjerovati kad nije bio u T majici?! A ni u toplesu.

I da zaključim sa Inckom. Najplaćenijim Neradnikom BiH. Izjavio je da se nazire rješenje za Dodikov referendum. Dokle je taj referendum pao, da čak i Lufter Incko ima za njega rješenje.

I vijest za kraj: Dodik je stigao u Despotovac na „Viteški festival“. U manastir Manasija ušao je „vitez“ pješke. Niko ga na ulazu nije dočekao, nakon čega je bijesno strpao košulju. U pantalone. Dosta je i trpao u džep.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku