hamburger-icon

Kliker.info

Kongres Svjetskog saveza dijaspore BiH sutra u Sarajevu

Kongres Svjetskog saveza dijaspore BiH sutra u Sarajevu

06 Jula
08:58 2018

Kongres Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine pod nazivom “Bosna i Hercegovina je (i) naša domovina” bit će održan u subotu, 7. jula u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSD BiH).

U radu devetog Kongresa će učestvovati delegati članica SSD BiH, kao i predstavnici javnog i kulturnog života dijaspore iz BiH. Planirano je da skupu prisustvuju predstavnici državnih institucija BiH, akreditirani strani ambasadori u BiH i predstavnici nevladinih organizacija.

Programom je predviđeno održavanje okruglih stolova o temama – “Uloga dijaspore u ekonomskom razvoju BiH” i “Očuvanje identiteta, kulture i jezika građana BiH u dijaspori”.

Delegati Kongresa će birati novo rukovodstvo Svjetskog saveza dijaspore BiH (predsjednika i dva potpredsjednika SSD BiH, sekretara, Glavni i Nadzorni odbor SSD BiH).

Planiran je i susret predstavnika Svjetskog saveza dijaspore BiH sa članovima Predsjedništva BiH, kao i prijem u Parlamentarnoj skupštini BiH, te Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Generalni pokrovitelj Kongresa je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Oznake
Podijeli

Jedan komentar

 1. patriotkinja!
  patriotkinja! 07 Jula, 11:17

  Postovani,
  Turkofilnu grupu treba odstraniti iz SSd, vratiti dostojanstvo toj organizaciji, mozda ponovnom premjestanju te organizacije u Englesku, koja jedino obiljezava genocid u Srebrenici i ne samo u Bh udrugama.
  H, Halilovic treba da napusti mjesto podpredsjenika Glavnog odbora SSD, prvo sto je polupismen, a dovoljno ironicno i predsjednik Dopunskih skola u Njemackoj, gdje dozvoljava osnivanje srpskih Regionalnih odbora. Turkofilija ce nam doci glave, ona nigdje ne spominje Srebrenicum, ali zato clanovi Glavnog odbora SSD.e ljetuju besplatno u Antaliji i hotelima n i zagovara neke nikad ostvarene investicije.ekakvog samozvanog konzula Bajsaka, koji sam odlazi u Bihac i tamo kobajagi nesto smislja.Skandinavci, probudite se , nudite svijetu najbiolja rjesenja, pa zasto ne i domovuini , a slike sa Bakirom Vam nigdje nece pomoci.On se vec sprema za svoju politicku dzenazu. Vama u srcu odama
  Payriotkinja

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku