hamburger-icon

Kliker.info

Kongres Naše stranke : Predrag Kojović i u naredne četiri godine na čelu stranke

Kongres Naše stranke : Predrag Kojović i u naredne četiri godine na čelu stranke

18 Maja
22:35 2019

Završen je Četvrti izvještajno-izborni kongres Naše stranke. Učešće na kongresu je uzeo 151 delegat koji su odlučili da predsjednik Naše stranke ostaje Predrag Kojović i naredne četiri godine. Nakon glasanja i prebrojavanja glasova saopšteni su preliminarni rezultati prema kojima su novi potpredsjednici Naše stranke Irma Baralija, Mirsad Čamdžić i Srđan Mandić. 

Kako javlja NAP na Kogresu je bio prisutan i veliki broj gostiju među kojima je bio i Hans van Baalen, predsjednik evropske liberalne ALDE partije. Na Kongresu je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku radu Naše stranke uručeno priznanje generalnoj sekretarici Centerpartiet International Foundation Catherine Isaksson, koja je proglašena počasnom članicom Naše stranke.

Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godine, a zatim su svoja izlaganja delegatima na Kongresu iznijeli kandidati za potpredsjednike i predsjednika stranke.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku