hamburger-icon

Kliker.info

Komšić odgovorio Dodiku : Ljiljane ne uzimajte u usta !

Komšić odgovorio Dodiku : Ljiljane ne uzimajte u usta !

12 Septembra
16:24 2018

Lider Demokratske fronte Željko Komšić odgovorio je na optužbe o navodnoj nacionalnoj izdaji od strane predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

– Ne može biti većeg izdajnika srpskog naroda od čovjeka koji terorizira sve građane u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Bošnjake, Hrvate, pa u zadnje vrijeme sa posebnom ostrašćenoću i Srbe koji ne dijele njegova mišljenja i interese. Režim nasilja koji je Dodik uspostavio nad svojim sugrađanima najveći je čin izdaje, i Dodik je posljednji čovjek koji može govoriti o izdaji – smatra Komšić.

– Prestanite se po ulicama tući sa vlastitim narodom gospodine Dodik, pa onda nekome držite predavanja o izdaji nacionalnih interesa. Ako tome narodu doista želite dobro, prestanite ga tući i brukati po svijetu svojim ličnim i stranačkim prisustvom na crnoj listi SAD-a. Najmanje što u ovom trenutku možete da uradite, jeste da povučete svoju kandidaturu koja je krunisana jedino oreolom srama – kazao je Komšić.

Komšić je kazao da je Dodik “angažujući se na projektu veličanja genocida, odlikovali čitavu plejadu ratnih zločinaca, i osuđenika za genocid, počev od Radovana Karadžića do Momčila Krajišnika. Nije ni čudo što ste se dali u nasilje, kad vidimo koga ste uzeli za uzore.”

– Vama smeta moje odlikovanje. S njim pokušavate pobuditi mržnju kod svojih pristalica. Nisu nositelji odlikovanja koje i ja posjedujem činili genocid, etničko čišćenje, bacali ljude u masovne grobnice i pravili žive lomače, kao oni što ste ih vi odlikovali, nego su se časno, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, borili za ovu državu. Nikada Vam neće poći za rukom da izjednačite Zlatne ljiljane i za genocid osuđene ratne zločince, jer se to naprosto ne može izjednačiti, kao što se ne mogu izjednačiti ljudskost i divljaštvo. To Vam ne poručujem ja, nego oni koji su u borbi za ovu državu, a protiv vašeg
divljaštva položili svoje živote – rekao je Komšić.

Komšić je u reakciji poručio i da ga ne iznenađuju napadi Dodika i Čovića, ali ga žalosti što su se na istu liniju fronta svrstali i neki koji tvrde da štite očuvanje Bosne i Hercegivine.

– Ne morate slušati ni prihvatati ovo što govorim, ali pogledajte kuda idu strijele neprijatelja opstanka Bosne i Hercegovine, i znat ćete šta je njihov najveći problem. Nije ih strah hoće li neki drugi uzeti mjesto u Predsjedništvu, već da će građani  Bosne i Hercegovine ponovno poremetiti njihov plemenski ideal takozvanih “predstavnika naroda”. Ne napadaju oni mene, nego koncept i šansu da ovo bude normalna zemlja – kazao je Komšić.

Komšić je kazao da svaki udar samo jača i budi Bosance i Hercegovce na otpor.

– Na svaku njihovu prijetnju odgovorit ćemo olovkama, na svaku provokaciju mudrošću i ispruženom rukom. Nikada nećemo dozvoliti da oni koji prijete ratom, ponovno unište našu šansu da od ove zemlje napravimo građansku državu za ponos generacija koje tek dolaze – zaključio je Komšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku